Wysłany: 2015-11-29, 22:20 System centralnego pompowania kół
Mam możliwość kupienia terenówki z systemem centralnego pompowania kół i muszę przyznać, że nigdy nie miałem z tym żadnej styczności. Wiem tylko tyle, że było coś takiego w H1 i pojazdach wojskowych. Ze względu na fakt, iż oględziny auta dopiero przede mną, chciałem spytać się czy ktoś z Was miałz takim systemem kiedykolwiek styczność i czy mógłby mi doradzić na co powinienem zwrócić uwagę. Zastanawiam się też jaki może być koszt takiego sprawnego systemu pomijając koszt kompresora. Podejrzewam, że system jest produkcji rosyjskiej, bo gigantycznych rozmiarów opony są rosyjskie (po upuszczeniu powietrza do najniższej wartości umożliwiającej jazdę w terenie, szerokość styku opony z podłożem to 90cm).
_________________ "Ass, gas or cash - no one rides for free"
Wysłany: 2015-11-29, 22:29 Re: System centralnego pompowania kół
SamNaSamZSam napisał/a:
Terenowiec napisał/a:
szerokość styku opony z podłożem to 90cm.
poka poka!
haha:D Mam to samo odkąd to usłyszałem:) Póki co jednak wiem tylko tyle, że rama jest z Gaza, buda z Hiszpana, mechanik z liną fi 20mm, system centralnego pompowania kół, WI EJT ;) pod maską i pierwszy stopień do wsiadania na wysokości 1,2m. Znam też cenę i czekam na foty na mailu. Sprawdzam co 3 minuty, ale jeszcze nic nie dostałem:(
Pomógł: 83 razy Dołączył: 03 Maj 2011 Posty: 2035 Skąd: Węgrów
Wysłany: 2015-11-29, 23:14
Z opisu spodziewałbym się gaza 66 z budą partola i gumy coś jak tu
Te paskudy cpk miały chyba w standardzie, jeśli jest szczelne, to działa prosto i skutecznie.
Swoją drogą ten wynalazek musi trochę ważyć...
@Didymos, faktycznie, możesz mieć rację. Gaz, V8, mechanik, system pompowania kół mogłyby na to wskazywać. sprawdzałem a wiki, że waga gaza 66 to 3440kg, a ten podobno jest zarejestrowany jako osobówka DMC do 3,5t. Dostanę zdjęcia to się wszystko wyjaśni...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum