Pomógł: 83 razy Dołączył: 03 Maj 2011 Posty: 2035 Skąd: Węgrów
Wysłany: 2015-12-09, 17:59
To możesz rozważyć tylne z focusa kombi.
Felicję kombi miałem z tyłu (auto obciążone klatką i wyciągarką) jeździć się na tym nie dało, dla mnie za miękkie, być może przy pionowym ustawieniu amorów owa miękkość nie byłaby problemem, ale amory (lublin przód) mam ustawione pod sporym kątem - pewnie ok. 45°, przez to tył jest nieco bardziej chybotliwy, za to skok zawieszenia jest absurdalnie duży
W tej chwili mam sprężyny focusa kombi z przodu i z tyłu (przód mk I, tył mk II, trochę z przypadku), i praca zawieszenia nareszcie zaczęła mi odpowiadać.
Muszę cię rozczarować.... sam bym nie wierzył jakbym u krzykka nie był. W dodatku jakiś magnum, czy coś podobnego ze średniej półki (taki większy z podajnikiem 4x4) ale jako jedno urządzenie a nie źródło osobno.
Muszę cię rozczarować.... sam bym nie wierzył jakbym u krzykka nie był. W dodatku jakiś magnum, czy coś podobnego ze średniej półki (taki większy z podajnikiem 4x4) ale jako jedno urządzenie a nie źródło osobno.
Wysłany: 2015-12-11, 07:46
Witam.
Panowie bo nie odszukałem stosownego tematu.
Czy może mi ktoś powiedzieć jakie i z czego dobrać springi i amortyzatory przy układzie:
Mosty od toyoty lj70 + silnik 1, 6 z vitary.
I nie chodzi mi o zawieszenia firmowe z amorami typu coilover itp...
Dziękuję za pomoc i informacje
_________________ SAMURAI 1986 w trakcie przebudowy
Pomógł: 15 razy Wiek: 46 Dołączył: 18 Cze 2011 Posty: 663 Skąd: Powiat Żyrardów
Wysłany: 2015-12-11, 16:23
darek KBC napisał/a:
Witam.
Panowie bo nie odszukałem stosownego tematu.
Czy może mi ktoś powiedzieć jakie i z czego dobrać springi i amortyzatory przy układzie:
Mosty od toyoty lj70 + silnik 1, 6 z vitary.
I nie chodzi mi o zawieszenia firmowe z amorami typu coilover itp...
Dziękuję za pomoc i informacje
Darek przywitaj się na początek w odpowiednim dziale. A co do Twojego pytania to kolega DamianWa ma do sprzedania samuraja na springu z m ostami toyoty .... możesz do niego napisać co tam miał u siebie wsadzone
Dareczku ;). Zawsze zastanawiało mnie czemu ludzie pytaja sie innych, co wg. nich jest najlepsze!!! a nie przerabiaja tego na własnej skórze ;) po co pytac sie jake zawieszenie bedzie najlepsze ?? skoro ja np. waze np 70 kg a osoba która pytam wazy 120kg ja mam pilota waga piórkowa z którym latam co rajd" ty masz pilota który na wadze wykreca 3 cyfrowa lidzbe" ja latam "golasem" ty masz + 100kg szpeju wychodzi miedzy naszymi ekipami ok 200kg róznicy .... nadal chcesz zeby ci doradzic jakai zawias bedzie dla ciebie najlepszy??? :)
Wysłany: 2015-12-12, 11:43
Na wlasnej skórze owszem ... ale tak można wydać 5 tys pln dobierając rok.
Ale też pewne wskazówki - mając podstawowe informacje jak mosty i silnik - mogą te 5 tys zamienić na 2 tys. Próby od zera z pośród 10 kombinacji zmniejszyć do 5 kombinacji.
Więc cenne uwagi kolegów którzy wcześniej robili takie próby są zasadne.
Czy nie po to też jest to forum ???
Wysłany: 2015-12-12, 12:24
[ Dodano: 2015-12-12, 12:37 ]
Także jak ktoś ma ciekawy patent który działa będę wdzięczny za informację.
Zawsze mnie to przybliży do rozwiązania tematu.
Dziękuje Wszystkim
Pomógł: 15 razy Wiek: 46 Dołączył: 18 Cze 2011 Posty: 663 Skąd: Powiat Żyrardów
Wysłany: 2015-12-14, 00:00
Ari napisał/a:
Zrobiłem projekty mocowań gniazd, wahaczy oraz deflektora. Poszło do cięcia laserem, wszystko z blachy 5mm.
Zamówiony kpl amortyzatorów + 2" Profender.
Panowie kolejne pytanie.
Czy przy lifcie 2" dać dystanse wałów?
Jeśli tak to jaki/jakie?
To czy dac dystanse to wyjdzie Ci w praniu jak już lift będzie zrobiony. Zobacz sobie w jakich zakresach "zazebienia" pracuje Ci teraz wieloklin.... później będziesz musiał zdystansować aby pracował podobnie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum