Wysłany: 2015-12-18, 12:22 Alternatywny filtr/obudowa filtra powietrza ?
Witam.
Samurajowa obudowa filtra powietrza jest dość duża, mam powiększoną płytę pod akumulator, mam też nowy aku o pojemności 74Ah, lecz obudowa filtra sporo przeszkadza w jego włożeniu. Czy ktoś mysłał nada jakąś alternatywą, może coś z innego auta ale najlepiej plug&play.
Większy aku mocowany jest w związku z windą, na żelowy nie mam $$ a ten 74Ah został mi z Vitary gdzie fajnie dawał radę, altek też większy już czeka na montaż, ale chcę zacząć od zamontowania aku.
Pomógł: 83 razy Dołączył: 03 Maj 2011 Posty: 2035 Skąd: Węgrów
Wysłany: 2015-12-18, 13:08
Ja przeniosłem akumulator na drugą stronę, przez chwilę miałem nawet 100ah wyszabrowany ze sprintera, a teraz jeździ tam 74ah, również pozostałość po vitarze.
Dzięki temu obudowę filtra mógłbym zmieścić choćby i od lublina, snorkel też łatwiej podpiąć.
Też dobre rozwiązanie, ale jestem już po blacharce, malowaniu, ładna i spora podstawka jest zrobiona i nie bardzo chce coś orać na nowo z drugiej strony.
Pomógł: 8 razy Wiek: 27 Dołączył: 28 Sie 2011 Posty: 1497 Skąd: Kwilcz/Poznań
Wysłany: 2015-12-18, 21:40
Chciałem napisać o simocie jako pierwszy, ale wszedłem na alledrogo i trzeba wydać około 200zł. Jak znajdziesz gdzieś taniej to wal śmiało. Zwłaszcza, że to zwykła puszka, bez dziur = brak problemów z nieszczelnością.
Jezeli zalezy ci nad podziwem kolegow jak otworzysz maske i pokazesz simote to kupuj. Jezeli nie i chcesz za wymiane filtra placic 20zl to kup ta obudowe z lublina. Mam i nie narzekam. A kosztowala bodajze 40zl w stanie do odmalowania.
Ok dzięki za pomysły już wiadomo co robić i że fajne alternatywy są. Simota droga, może ładna ale cena nie dla mnie, warte uwagi mogą być obudowy od cherookie 2,5D, też są walcowate i ceny niskie, nie wiem jak średnica otworów na węże.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum