Wysłany: 2015-12-22, 13:04
Szymszymie - tylko ten wariant z perm wciśnięciem to dla mnie ryzykowne bo gdyż po mojemu to perm wciśnięcie musi być przez cały okres trwania naprawy utrzymane w tym samym ekstremalnie wysokim napięciu. Być może to moja przypadłość, ale utrzymywanie szczytowego napięcia przez dłuższy okres czasu postrzegam jako nie lada wyzwanie, nawet po zażyciu rozpałki do konarów 30 minut przed!
Znaczy się cegła czy tam inny dobijak zawsze może się milimetry omsknąć na skutek naturalnych drgań tudzież sprężystości materiałowej i wówczas zapowietrzenie gwarantowane.
_________________ Długie Koromysło z kowadłem pod maską
Pomógł: 22 razy Dołączył: 28 Lis 2013 Posty: 520 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2015-12-22, 13:14
Uh Lala napisał/a:
Szym największa jest 100ml i chyba ta jest dobra, bo ma szeroki dziobek, trochę jak te tuby od silikonów. Jeśli potrzebny precyzyjny dziobek, to najmniejsza z takim jest 20ml
Dzięki Lala,
rzuciłem okiem na allegro i te 100ml mają groźną nazwę 'cewnikowa', ale faktycnie wyglądaja na warsztatowo zachecające. Muszę sobie sprawic pewien asortyment: 100, 20, 10 - w zależności do czego będzie potrzebna.
Małe sa na pewno, ale czy te większe są normalnei w aptekach w ludzkich cenach?
czyli wtedy po początkwym mocniejszym wypływie płyny powinno przestać lecieć?
Tak. zasada działania jak węzyk z zatkanym jednym ujściem. Do puki trzymasz nie poleci
Cytat:
Znaczy się cegła czy tam inny dobijak zawsze może się milimetry omsknąć na skutek naturalnych drgań tudzież sprężystości materiałowej i wówczas zapowietrzenie gwarantowane.
Ch?j dupa i kamieni kupa.
Jak wciskasz hamulec to najpierw tłoczek zamyka przepływ, a pózniej juz "tylko" wzrasta ciśnienie. musiało by się cofnąć praktycznie do końca-czytaj cegła by musiała spaść. W praktyce kawał pręta dopchnięty fotelem
Wysłany: 2015-12-22, 21:55
Hałas napisał/a:
Ch?j dupa i kamieni kupa.
Jak wciskasz hamulec to najpierw tłoczek zamyka przepływ, a pózniej juz "tylko" wzrasta ciśnienie. musiało by się cofnąć praktycznie do końca-czytaj cegła by musiała spaść. W praktyce kawał pręta dopchnięty fotelem
Jakoś trudno mi sobie to wyobrazić :D znaczy się tę drugą część, bo ten wstępniak nad wyraz obrazowy. Ale to rozumiem, że muszę popracować nad wyobraźnią :D
_________________ Długie Koromysło z kowadłem pod maską
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum