Jakiś czas temu zastanawiałem się nad modernizacją ogrzewania tak żeby ciepłe powietrze dmuchało nie tylko na prawą nogę, ale też na lewą (w przypadku kierowcy). Trzeba by dodać nową rurę... spotkaliście się może z taką wydumką?
Pomógł: 1 raz Dołączył: 21 Maj 2016 Posty: 88 Skąd: Świerklaniec
Wysłany: 2016-11-26, 22:30
U mnie z tym wiatrem na szybe też jest słabo a rozbierałem cały układ. Jedyne co znalazłem (i już się cieszyłem) to linka której pancerz wskoczył za daleko i przy nawiewie ustawionym tylko na szybę - dolna klapka się otwarła i wiało na nogi.
Wysłany: 2016-11-26, 22:39
a wsadź sobie testowo właśnie pod tę dolną klapkę jakąś szmatkę żeby ją dodatkowo docisnąć i uszczelnić. Skoro dobrze wieje na ryło to albo nagrzewnica zapchana albo gdzieś wiatr po drodze ucieka innymi kanałami.
_________________ Długie Koromysło z kowadłem pod maską
nagrzewnica grzeje dobrz, na dole też zapchałem i nic to nie pomogło, albo tak ma być albo gdzieś po drodze szparami ucieka ale nie powinno bo też miałem wszystko rozebrane i poskładałem na nowo , a łączenia dodatkowo taśmą jeszcze uszczelniałem zeby czasem sie samo nie rozłączyło.
Pomógł: 22 razy Dołączył: 28 Lis 2013 Posty: 520 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2016-11-27, 13:12
Niepsuj napisał/a:
nagrzewnica grzeje dobrz, na dole też zapchałem i nic to nie pomogło, albo tak ma być albo gdzieś po drodze szparami ucieka ale nie powinno bo też miałem wszystko rozebrane i poskładałem na nowo , a łączenia dodatkowo taśmą jeszcze uszczelniałem zeby czasem sie samo nie rozłączyło.
Ja w celu porpawy wiania na szybę uszczelniłem podłączenie samych dyszy do deski (były tam szpary i wiało do środka deski, zamiast na szybę. Po zasilikonowaniu jest lepiej. No ale do tego miałem deske wybebeszoną.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum