Wysłany: 2016-01-08, 16:32 1.9 D uszczelniacz wału korbowego
Ostatnio zauważyłem plamę pod moim szogunem, po głębszych oględzinach okazało się że olej wycieka pomiędzy silnikiem a skrzynią(czyli uszczelniacz)
kupiłem więc uszczelniacz i zabrałem się do roboty, zajeło mi to pół dnia ale udało się wymienić, idealnie pasował choć dosyć lekko wszedł no ale złożyłem wszystko do kupy i po jeździe próbnej załamka wyciek powrócił.
Moje pytanie jest następujące co poszło nie tak ?
Czy możliwe jest zbyt wysokie ciśnienie oleju i go wywala ?
A może uszczelniacz ma inne wymiary, w sklepie dali mi taki 85x105x6,8/11 silnik 1.9 D f8q z 2002r
Dodam jeszcze że uszczelniacz założyłem dobrze żadna warga nie podwineła sie
Pomocy
Wysłany: 2016-01-08, 17:02
może głupie pytanie - masz 100% pewności że uszczelniałeś pierwotny i jedyny wyciek? :) chodzi mi o to czy ten olej nie może podciekać Ci z (jeszcze) innego miejsca i dawać podobny objaw?
Chociaż jak w intercarsa wrzucę ten numer 11314-84CT0 to wypluwa też taką rozmiarówkę jak podałeś... więc wygląda na to, że uszczelniacz powinien robić. A starego na przymiar nie masz?
_________________ Długie Koromysło z kowadłem pod maską
[ Dodano: 2016-01-08, 17:54 ]
innego wycieku nie zlokalizowałem, oprócz tego.
stary uszczelniacz był węszy od tego kupionego perze zemnie, ale tam było dużo miejsca na jeszcze szerszy.
a co sądzicie o tym nadmiernym ciśnieniu, może spowodowane to jest przedmuchami z komory spalania z którymi odma sobie nie radzi
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum