No słyszałem, że wytrzymalszy. Vitarę w dobrym stanie można dostać w granicach 8K. Samurai niestety ok. 10 ze zdrową blacharką Dobra dzięki Didymos, za szczerą opinię dotyczącą dynamiki pojazdu Widocznie miłość jest ślepa
Pomógł: 8 razy Dołączył: 14 Lip 2012 Posty: 561 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2016-01-10, 23:29
Tutaj odpowiedź Dany'ego wzięta z innego wątku
Dany44 napisał/a:
Mocno polepsza się dynamika i elastyczność jazdy. Masz lepszy start z miejsca i szybciej osiagasz wymaganą prędkość. Co do Twojego pytania odnośnie Vmax to dużych rewelacji nie ma. Wiadomo mocniejszy silnik ma łatwiej napedzic wszystkie mechanizmy dlatego predkosc Max będzie większą. Z relacji chłopaków wiem, że komfortow prędkość przelotowa wzrasta o około 10-15 km/h.
Zawias, W czym rzecz? Mówiłem do czego potrzebuję wozu, nie pamietam żebym pisał coś o lansowaniu Dzięki chłopaki, już nie zadaję pytań pobocznych w tym temacie
To prawda jest ich bardzo duzo mowiac grzecznie, ale interesowala mnie integracja zawieszenia z rozmiarem opon, ktore ma yenko, bo sam mysle o podobnym skonfigurowaniu i chcialem zobaczyc jak to wyglada
Ja poprę to co mówi Yenko - bierz samurai'a. Niby mam 2 samochody ale ja codziennie do pracy od roku dojeżdżam 25km w jedną strone... Czasem mam dość ale przechodzi wszystko jak wjeżdżam w teren :D Banan na dziubie i jadę dalej. Dobrym rozwiązaniem jest chyba drugi komplet opon, na co dzień śmigam na 205/75 a do błotka smiexopodobne 225/75 ;) Silnik mam seryjny (jeszcze ;p) i zawias też. Sorry ale samurai jakoś przynajmniej wygląda... nie to co vitka :D
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum