Interesuje się tym dokładniej bo chciałem sobie zrobić reanimację budki a dokładnie tej strony która jeszcze została z blachy
Zmienię sobie kolor i chciałem to obabrać tym właśnie wynalazkiem. Dzwoniłem do firmy wszystko fajnie ładnie i bez problemów. Ale jak to zawsze bywa nigdy nie jest tak kolorowo. W sieci znalazłem filmik na lakierniczym forum jak po 10 miechach z wranglera a dokładniej z jego podłogi złazi ten "złoty środek" a robione bylo w firmie czyli raczej błąd w nałożeniu pomijam. Z resztą po rozmowie z panem z działu technicznego nie można tam niczego zpierniczyć chyba że owy środek nakłada się na brudne auto.
Może ktoś się tu wypowie albo coś znajdzie na temat tego śpecyfiku
Ja tym wymalowałem progi na jesieni, czekam jak będą wyglądały po zimie, na razie jestem zadowolony o drzewa się ocierałem farba nie zeszła.
Oglądałeś ten film, to jak złazi, z rdzą, z podkładem bez podkładu? Może zły podkład, źle odtłuszczony. To że było robione w firmie to dla mnie żaden argument, blacharze potrafią "cuda"
_________________ Samurai 96' wtrysk, leśniki by Mazur + wieszaki +2", XTR 12000 lbs SPEED, wspomaganie, 4,16:1 lowrange, spiek, Simexy na odwróconych trójkątach, tarcze z tyłu.
Na potęgę posępnego czerepu !!! Mocy przybywaj !!!
musze jeszcze raz poszukać ten film to zamieszczę. Złazi tak jak by sie nie trzymał spodu , łuszczył się.
A chce całe auto tym omazać więc nie mogę sobie pozwolić na taki szajs
Znajomy ma raptorem umalowaną podłoge w Vitarze, nic nie schodzi, jest zadowolony. Ja też planuje swoją budę tym umalowac jak będę robił remont. Na jeep.org jest jakiś gość, który ma raptora w lepszej cenie. Jak znajdę ten temat to mogę podrzucić linka.
[ Dodano: 2016-01-18, 17:00 ] http://www.jeep.org.pl/forum/thread-53289.html Róznica w cenie nie jest jakaś powalająca ale zawsze parę złotych zostaje w kieszeni. Gdybyś się zdecydował na raptora to wrzuć fotki efektu i info ile tego zużyłeś.
Wysłany: 2016-01-18, 22:26
Starscream napisał/a:
filmik
Tu jest film który pokazuje niby ten produkt po dopadnięciu
Hmm pod filmem jest samokrytyka wyjaśniająca potencjalne źródła łuszczycy autora:
Cytat:
CHIPPING
Some of the issues with peeling were likely caused by me putting the rear seat in wrong and trying to bang the hell out of it down. I also used 2 coats of rattle can Rustoleum Self-Etching Primer. That's not a good idea because of the Etcher in it. On thick coat is ideal. I also don't think I sanded it, though I might have. The parts that chipped where parts that got the etching primer.
_________________ Długie Koromysło z kowadłem pod maską
Wysłany: 2016-01-18, 23:26
coś takiego mi się jawi:
Cytat:
Niektóre problemy z łuszczeniem prawdopodobnie są moją zasługą w wyniku złego montażu tylnego siedzenia i na chama pasowanie go w dół. Nałożyłem też dwie warstwy sprayowego (puszkowego) Rustoleum samotrawiącego podkładu. To nie jest dobry pomysł, z uwagi na zawarty w nim wytrawiacz. Na grubą warstwę jest idealny. Nie wydaje mi się bym również go wypiaskował (wyszlifował), choć mogłem. Elementy, które się sczipsowały :D to były elementy które były pokryte trawiącym podkładem.
_________________ Długie Koromysło z kowadłem pod maską
Zabarwić można na dowolny kolor, bo sprzedawany jest w dwóch wersjach czarny i do barwienia.
Z tego co się dowiadywałem na litr Raptora 100ml lakieru akrylowego z palety RAL zamawiasz w mieszalni lakierów.
Co do mycia to niema problemu schodzi tak samo jak z lakieru bo powierzchnia jest chropowata a nie porowata. Ja myłem progi normalnie kercherem z aktywną pianą po jeździe w terenie gliniastym i po wyschnięci wyglądały jak nowe.
Jak odpowiednio rozcieńczysz raptora, o możesz malować zwykłym pistoletem i powierzchnia wychodzi gładką. Polecam oryginalny pistolet do raptora bo zwykły od baranka strasznie pluje i powierzchnia wychodzi brzydka
_________________ Samurai 96' wtrysk, leśniki by Mazur + wieszaki +2", XTR 12000 lbs SPEED, wspomaganie, 4,16:1 lowrange, spiek, Simexy na odwróconych trójkątach, tarcze z tyłu.
Na potęgę posępnego czerepu !!! Mocy przybywaj !!!
ja sobie z nimi piszę ( z firmą raptora) i dowiedziałem się że ktoś od nich malował gęstszą konsystencją i wiecie czym -wałkiem i wyszedł super porowaty mat Ja widziałem jak w programie "fani 4 kółek" pande 4x4 malowali podobnym specyfikiem i też wałkiem jechali.
Podobno do matowego wałek jest idealny.
moziebl a ty możesz jakieś foty zamieścić Twoich elementów pokrytych "raptorem"??
Ja sobie kupie litr i na wiosnę obabram zderzaki + progi ew. nadkola i zobaczę jak to sie sprawuje.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum