schabik myjemy suszymy , wrzucamy do miski dodajemy wszystkiw w/w przyprawy oprócz sosu ,dokładnie mieszamy . bierzemy niewielki talez wyciagamy 1 plaster i polewamy z jednej i drugiej strony sosem .Kolejne plastry traktujemy podobnie i układamy jeden na drugim (zajmuje mniej miejsca w lodówce ) owijamy alufolia i do lodówy na min 6h najlepiej na 24h
mieso smażymy na minimalnej ilosci tłuszczu po 4-5 min kazda strone
bataty kroimy w kostke i gotujemy jak ziemniaki +1 łyzeczka soli wiecej niz do ziemniaków bo sa słodkie
w miedzy czasie gotujemy brokuł i fasolke ok 5- 8min
sosik serowy do warzyw .rozpuszczamy w garnuszku masło ,dodajemy mąkę mieszamy zeby sie nie przyjarało ,dodajemy mleko podgrzewamy i dodajemy rozdrobniony ser i gotujemy na malutkim ogniu az ser sie roztopi . doprawiamy gałka i sola ew pieprzem
miesko wykladamy na tależ .Bataty i warzywa odcedzamy wykladamy na talez . brokuł i fasolke polewamy sosem .
Pomógł: 120 razy Dołączył: 29 Sie 2011 Posty: 4722
Wysłany: 2016-01-26, 21:33
Uh Lala napisał/a:
Dzięki :)) Czy po 5min mięso nie będzie ociekało krwią ze środka? :>
Bo to jadło prawdziwie męskie, a prawdziwy mężczyzna nie wymięka na taki widok! Z resztą 4-5 minut na każdej stronie to już samo w sobie wyzwanie dla prawdziwych wirtuozów patelni... że się tak wyrażę :D
_________________ Długie Koromysło z kowadłem pod maską
Jak bym słyszał swoją drugą połowę (chcem to ....ale co? ... nie wiem co !!! Ale to chce!!!) <zawinął się na pięcie i przytomnie ssss
.. z pola widzenia>
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum