Czy ktoś w Polsce zajmuje sie robieniem resorów na zamówwwienie do daihatsu rocky? chodzi o rocznik na dwoch sztywnych mostach. Ile ewentualnie to kosztuje lub gdzie moge takie znalesc?
Wysłany: 2016-02-23, 12:11
Vector napisał/a:
Moze sa podobnej dlugosci, ale jak z waga? Bo rocky wazy ok 1,6t a samurai 1t wiec chyba by dlugo nie wytrzymaly
Mam wrażenie, że moje od Mazura wytrzymałby jeszcze ze dwa Smuraie.... ;)
Mazur zrobi Ci pod masę auta i Twoje potrzeby. Mnie zrobił pod dieslowe kowadło i pakę czasem załadowaną. Jak się okazało w codziennym użytkowaniu resory mogły by jednak być trochę delikatniejsze chyba i przesadziłem z planami "dociążania" samka.
_________________ Długie Koromysło z kowadłem pod maską
Jeśli resor do daihatsu rocky ma szerokość większą niż samuraja to śmiało można szukać alternatywy lub dodatkowych piór, samurai ma chyba 50mm i nie bardzo jest od czego dobrać, jedynie jeep chyba miał tak wąskie. Byłem na auto złomie to wszystko (a było tego wiele) od 60mm szerokości w górę.
A mazur robi tez do innego pojazdu niz samurai? alientm, co do dodatkowych pior to ja z fabrycznych daihatsu wlasnie wyjalem zeby sie lepiej krzyzowal ;)
Jeśli resor do daihatsu rocky ma szerokość większą niż samuraja to śmiało można szukać alternatywy lub dodatkowych piór, samurai ma chyba 50mm i nie bardzo jest od czego dobrać, jedynie jeep chyba miał tak wąskie. Byłem na auto złomie to wszystko (a było tego wiele) od 60mm szerokości w górę.
Sprawdziłem, Rocky ma szerokość pióra 60mm. A jeśli chodzi o jeepa czy gaza to nie chcę aż tak motać mocowań. Dlatego trze się będzie z Mazurem skontaktować
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum