Jeśli macie problemy na przeglądach to puszkę zostawić. Monolit wybić, i wstawić najlepiej rurkę, bo sama puszka powoduje dziwny rezonans, a świecaca kontrolka awarii to nie jest wina braku katalizatora,chyba,że to wersja auta z dwoma sondami np wiekszosc wersji amerykańskich- druga sprawdza sprawnosc katalizatora, i bywa,że sie zapali.
u mnie to wyglada tak zlacze elastyczne rura srodkowy tlumik od golfa 3 i znowu troche rury i tyle wcale glosno nie chodzi a koszt takiego ukladu to jakies 100 pln + spawanie takie rozwiazanie moge szczerze polecic
przecież oczywiste jest to że monolit w katalizatorze jest ceramiczny więc po paru uderzeniach w terenie po prostu popęka nawet jak będzie nowy a co za tym idzie przepływ spalin będzie hamowany bo kanaliki stracą drożność katalizator jest zbędny w off roadowym samochodzie!!! chyba że się ktoś wybiera za granice gdzie można dostać spory mandat u nas jak na razie nie ma z tym problemu POZDRAWIAM
joj [Usunięty]
Wysłany: 2011-09-09, 13:51
proponuję wpierw przywitać się zamiast grzać kotlety
nie grzeje kotletów tylko wypowiadam się na temat który znam bo skupuje starsze autka z których wycinam katalizatory i widziałem je w różnych stanach więc wiem jak mogą wpływać na prace silnika! za to nie znam suzuczek dlatego tu trafiłem i mam nadzieje że jak będę miał kłopot to dostane pomoc od kogoś kto również się na tym zna a nie od kogoś kto nabija sobie niepotrzebnie posty POZDRAWIAM
Niedługo wycinam swój katalizator i słyszałem że można go sprzedać za niezłą cenę. Na chwilę obecną znalazłem stronę http://www.katalizatory-warszawa.pl/ z wycenami katalizatorów, ale szukam jeszcze innych opcji. Możecie coś polecić?
Możesz wystawić na allegro, wiele skupów tam działa i szukają towaru, miałem okazje kilkanaście razy tak pozbywać się "złomu". Tylko aby katalizator był coś wart musi mieć wkład, najlepiej bez uszkodzeń.
_________________ Samurai 1.3 (1992r), Lovells +2 cale, XTR 12000 speed, simex 235/70 i coś tam jeszcze.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum