Pomógł: 2 razy Wiek: 45 Dołączył: 11 Sie 2014 Posty: 198 Skąd: Szklarska Poręba
Wysłany: 2016-03-04, 01:17
Cytat:
Brednie gadasz - wystarczy dołożyć pióro
Star. Do lovellsów? I to jeszcze nowych? toż to profanacja
Cytat:
Trzeba było 7 lat zanim odpowiednio podorabiałem resory
Star. Ja bym tyle nie wytrzymał . przez kilka wieczorów przyswajałem wiedzę z tego forum, potem przez kilka nocek czekałem, aż coś mi się przyśni. I tak po tygodniu Samurai stał już na nowych resorkach
Cytat:
to jak wieszak ma +35mm to realnie resor Ci dźwignie mniej więcej pół tego...
Sam, raczej mniej, dłuższy wieszak rozgina resor, więc ten prostuje się, do tego wieszak nie stoi już "w pionie" jak krótki. Ale nie powiem - coś tam liftu zawsze jest. Ja uznałem, że za mało żeby dla niego katować nietanie przecież resry.
Cytat:
31" wcale tak ciezko nie jest upchnac - szczegolnie silvera. Mam lovellsa standardowy wieszak dystanse 5cm i bodylift 5cm. Co do podcinania to niczego nie cialem tylko kilka mlotkow
No i da się?
Vector, tak na marginesie są jeszcze wieszaki tzw "rewolwery" czyli rozkładane, Nimi co prawda liftu nie zrobisz, ale możesz znacznie poprawić wykrzyż,
tak jak np. tu:
[/code]
_________________ Taka jest moja koncepcja, tak ja to widzę.
Wiem, ale rewolwery swoje kosztują. lukawa, pisales ze bedziesz sie przymierzal do 31" kola, rozumiem ze na resorach masz 2" i body lift dolozysz? Ja bym chcial to ogarnac bez bodyliftu
Vector - kup auto, jest szansa że będzie w takim stanie, szczególnie nadkola że sprawa się wyjaśni i przy blacharce zrobisz nadkola pod koła 31. Opony w tym rozmiarze to często wydatek koło 2,5tyś zł, a uwierz że po zakupie będziesz miał inne wydatki na które wypada przeznaczyć $$, choćby przerejestrowanie, rozrząd, oleje. Ja kupiłem auto za ~2tys zł i to niby w nie takim złym stanie, aktualnie wraz ceną auta wydałem ponad 8,5tyś, a daleko mi aby tam ładować koła 31.
Pomógł: 2 razy Wiek: 45 Dołączył: 11 Sie 2014 Posty: 198 Skąd: Szklarska Poręba
Wysłany: 2016-03-04, 08:31
Vector napisał/a:
lukawa, pisales ze bedziesz sie przymierzal do 31" kola, rozumiem ze na resorach masz 2" i body lift dolozysz?
- niedołożę zamiast b-liftu 5, wytnę 5
z resztą tak jak napisał Ci alientm, kup auto i zacznij dziobać. Samuraia raczej ciężko zrobić "na cito", zawsze będziesz miał jakiś nowy świetny pomysł i zawsze uzbiera się trochę sianka na następny mod. Nie wspomnę o naprawach po upalaniu, czy normalnym serwisowaniu
_________________ Taka jest moja koncepcja, tak ja to widzę.
Pomógł: 3 razy Wiek: 34 Dołączył: 09 Mar 2013 Posty: 270 Skąd: Lwówek Śląski
Wysłany: 2016-03-04, 09:58
sprawa nieco nieaktualana bo opony sprzedałem i przymierzam sie do 33" ale po springu a na teraz opony zakładam jakieś przejściowe bo pospieszyłem się ze sprzedażą.
yhm, no dobra. Zobaczę co wgl kupię. Jak wpadnie seria to kupię resory lovellsa +2" amory OME lub Profender i podcięta buda przy oponkach 30". Do tego w przyszłości 1,6 z vitki i reduktor 4.16
Wystarczy w 100% na początek Potem jak się już kupi innego plaskacza to samiego na spring, 31" SIMEX i blokade może, ale to tak wybiegając daleko w przyszłość.
Star. Ja bym tyle nie wytrzymał . przez kilka wieczorów przyswajałem wiedzę z tego forum, potem przez kilka nocek czekałem, aż coś mi się przyśni. I tak po tygodniu Samurai stał już na nowych resorkach
I tu właśnie jest ironia :)))))))))) ja mam samuraja ok 8 lat i resory zmieniałem ze 3 razy w różnych kombinacjach z fabrycznymi wieszakami i z liftowanymi. Wiem że na 100% nic się nie dzieje przy dłuższym wieszaku o ile resor nie jest płaski. Ale to "Twoja koncepcja"... wolny kraj
A lovelsy są do lekkich aut - jak kilka lat temu dzwoniłem do przedstawicieli OME, Lovels i powiedziałem im że ja na pace mam czasem 7 baniek 30L z ropą - to mówili że takich resorów nie ma. Dopiero Mazur mi przód dorobił a ja zmodyfikowałem Tył. Myślałem że słabo się będą krzyżowały- a jednak
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum