Wysłany: 2016-03-09, 17:29 Długość wieszaków
Witam. Na wstępie chciałbym się przywitać z gronem bo to mój pierwszy post. Niedawno kupiłem samuraia i powoli go sobie reanimuję od remontu silnika po blacharkę. Trochę grzebałem w szukajce, ale nie mogę znależć jaka jest długość przednich i tylnych oryginalnych wieszaków. U mnie mierzyłem od środka śruby do środka śruby z tyłu mam 14cm. i nie wiem czy to standart czy ktoś już coś przerabiał. Dodam że jest to wersja long z 85r
Pomógł: 83 razy Dołączył: 03 Maj 2011 Posty: 2035 Skąd: Węgrów
Wysłany: 2016-03-09, 19:09
Oryginalne wieszaki mają połowę z tych 14 cm, jeśli dobrze kojarzę to +/- 7cm, rocznik i wersja nie ma znaczenia.
Btw. jeśli to to jest z '85 r., to nie samuraia kupiłeś...
trochę mnie bawi ta schematyczna nagonka na przywitalnie... chłopak wszedł tutaj, napisał, że się wita... Pyta o coś tematycznego... a Wy czasem jak automatyczna sekretarka.. Też nie o to chodzi żeby w drugą stronę przeginać..
_________________ Były rowery, quady i crossy w terenie...teraz się do Samuraja przesiadły dwa lenie :)
Wysłany: 2016-03-09, 21:45
a mi się zdaje, że z tymi wieszakami to różnie jest. U mnie jest 12cm od dziury do dziury a wydaje się, że wieszak fabryczny. Ale i resor był inny niż w szorcie benzynowym. Niemniej wieść forumowa niesie, że w blanaszce z benzynowym 1.3 standardowy rozstaw to 7 cm.
_________________ Długie Koromysło z kowadłem pod maską
Pomógł: 22 razy Dołączył: 28 Lis 2013 Posty: 520 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2016-03-09, 22:43
dożek4x4 napisał/a:
trochę mnie bawi ta schematyczna nagonka na przywitalnie... chłopak wszedł tutaj, napisał, że się wita... Pyta o coś tematycznego... a Wy czasem jak automatyczna sekretarka.. Też nie o to chodzi żeby w drugą stronę przeginać..
Drożek,
a tam nagonka :)
Ktoś ,kiedyś wymyślił taka zasadę i tyle. Nie problem jej przestrzegać. Poza tym nasze upomnienia na ten temat to na prawdę prawdziwy Wersal :))
Pomógł: 22 razy Dołączył: 28 Lis 2013 Posty: 520 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2016-03-10, 15:52
dożek4x4 napisał/a:
Serio przestrzegasz wszystkie zasady, które ktoś wymyślił drogi kolego? czy wdarła się tu lekka hipokryzja?
zależy co masz na myśli. Jeśli wszystkie zasady na całym świecie to nie. Ale jeśli przychodze do kogoś w gości przestrzegam zarówno zasad ogólnych jak i tych które u niego obowiązują.
Na forum jestem takim właśnie gościem. Ktoś poświęcił swój czas i udostępnił nam to miejsce w zamian prosząc o przestrzeganie regulaminu. I albo respektuję wymagania gospodarza, albo nie - wtedy nie dla mnie to miejsce.
Czy to hipokryzja? Pozostawiam Twojej ocenie.
BTW. chyba robi sie filozoficznie oraz offtopicznie :)
aż zbyt filozoficznie więc może swoje dalsze rozmyślania zostawię dla siebie żeby nie offtopować... a tymczasem wszyscy nowi goście marsz to przywitalni
_________________ Były rowery, quady i crossy w terenie...teraz się do Samuraja przesiadły dwa lenie :)
Powiem tak, kupiłem rok temu swoje autko, długo myślałem co z nim zrobić. Trochę polatałem jednak wiadomo autko "trochę" nie wygodne więc częściej jeździłem Terrano II
W tamtym roku zamówiłem u Adam rzeczy które trzeba było porobić most tył , most przód, reduktor oraz przedni wał. Dopiero na początku tego roku zacząłem grzebanie przy autku i okazało się że nie mam u siebie szerokich mostów jak zapewniał sprzedawca więc mam teraz więcej roboty bo autko ląduje na szerokich mostach i resor przenoszę. Cały czas się czegoś dowiaduję że w tym aucie nie jest to standardowe ;/
Początkowo myślałem że wymienię to autko na inne małe terenowe jednak postanowiłem pogrzebać i zobaczyć jak to będzie dalej.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum