Słuchajcie
Chciałbym wsadzić do samiego fotele kubełkowe Bimarco Cobra 1
Chciałbym zostawić drogowe pasy i mam wątpliwości, czy przez boczne trzymania takiego fotela nie będzie tak że pas oprze się na fotelu a nie na mnie. Wiecie jak to jest?
Pozdrawiam
_________________ W terenie nie zawsze duży może więcej...
Pomógł: 8 razy Dołączył: 14 Lip 2012 Posty: 561 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2016-03-13, 23:14
Vector napisał/a:
Bedzie git. Poza tym zawsze mozesz drogowe przelozyc przez te otwory dolne. Zostawiasz fabryczne pasy a i trzymaja jak nalezy
Jak chcesz przełożyć pasy drogowe przez dolne otwory w kubełku? Jak dla mnie pomysł wkładania kubła i zostawienia zwykłych pasów to się trochę mija z celem wkładania kubła...
Pomógł: 83 razy Dołączył: 03 Maj 2011 Posty: 2035 Skąd: Węgrów
Wysłany: 2016-03-14, 08:41
Kubeł też niewygodny, szczególnie kiedy często wsiadasz i wysiadasz.
Ja w terenie jeżdżę w pasach, wolę walczyć z terenem, a nie z utrzymaniem dupy w fotelu.
Pomógł: 6 razy Wiek: 31 Dołączył: 24 Mar 2014 Posty: 652 Skąd: wyszków
Wysłany: 2016-03-14, 09:09
W terenie bez pasow? Chyba malo jezdzisz. Przyklad ze zlotu w slubowie uzytkownika robo. Ostatnio moj Pasazer nie zapiol o czym mu mowilem , zbil mi szybe glowa.
Co do kubelka to ja mam u siebie ale nie wiem jaki i skad i pasy normalnie pasuja, nie jest on tak mocno wklesly wiec jest ok. Plus w tym ze nie wale glowa o sufit co sie zdarza w niektorych samochodach jak jade jako pasazer.
_________________ samurai 1.6 16v, sprężyna, przód blokada arb+wzmacniane półosie, tył mini spool, spiek, reduktor 1.0, tył wał uaz,wspomaganie,kubełki, chłodnica na tyle, simex 260/75r15, tarcze z tyłu+zaciski od alfy.
Ze bez pasow to mialem na mysli sobotnie upalanie w okol komina. Niewymagajacy teren Na rajdzie juz zapinam. rumun, masz ten fotel z regulowanym oparciem, czy sztywny kubelek?
Wysłany: 2016-03-14, 10:50
Też sobie trochę nie wyobrażam jazdy bez pasów w tej taczce i lubię jak mnie pas "trzyma" w fotelu na gruntówce dojazdowej do domu... Pewnie przed wjazdem do głębszej wody odpiął bym pas... ale ja to teoretyk jestem ;)
_________________ Długie Koromysło z kowadłem pod maską
Pomógł: 6 razy Wiek: 31 Dołączył: 24 Mar 2014 Posty: 652 Skąd: wyszków
Wysłany: 2016-03-14, 16:55
regulowany, ale nie umiem Ci napisać skąd to, jak sie nazywa i gdzie kupiony bo był już w moim samcu, przy tym kubełku co mam, przykręcony jest do podłogi a nie jak w samuraiu na tych szynach, szybciej moczy sie siedzenie przy głębszej wodzie. chłopaki mają suche siedzenia a u mnie mokre.
_________________ samurai 1.6 16v, sprężyna, przód blokada arb+wzmacniane półosie, tył mini spool, spiek, reduktor 1.0, tył wał uaz,wspomaganie,kubełki, chłodnica na tyle, simex 260/75r15, tarcze z tyłu+zaciski od alfy.
Pomógł: 8 razy Dołączył: 14 Lip 2012 Posty: 561 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2016-03-14, 18:41
Czy tylko ja mam takie wrażenie że Vector i Gołąb4x4 to jedna i ta sama osoba?
Żeby nie było że to tylko offtop, jak już chcesz zostawić zwykłe pasy to prędzej bym zainwestował w jakieś (najlepiej skórzane) pół kubełki z innego auta. Na przykład coś takiego:
http://allegro.pl/fotele-...5824878692.html http://olx.pl/oferta/fote...D5-IDaIenz.html
to jakiś spisek forumowy? ja mam w kubełkach schroty 3-punktowe, ale żeby zachować trochę uniwersalności kupiłem do nich napinacze...i jestem mega zadowolony z użytkowania
_________________ Były rowery, quady i crossy w terenie...teraz się do Samuraja przesiadły dwa lenie :)
Ja w swoim mam takie jak w tym linku http://allegro.pl/fotele-...5824878692.html
Dużo wygodniejsze od oryginalnych. Szerokość idealna do Samuraia. Niestety oparcia się nie składają. Trochę zabawy było z zamocowaniem ale warto .
Ja mam 4 punktowe z okragla klamra i wszystko jest ok dopoki nie musisz 5 razy wejsc i wyjsc z auta... Napinacze do takich pasow to sa potrzebne dwa na tyl czy jak?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum