Tak to u mnie wygląda (przepraszam za syf ale auto wtedy odbyło ze mną na pokładzie pierwszy off road i banan z ryja nie schodził):
http://zapodaj.net/035bbb2f2d4e4.jpg.html
Pod korkiem jest podkładka.
Młotkiem i przecinakiem próbowałem- ni hu hu. Wolałbym kupić nowy w razie "W", przyspawać nakrętkę i wymienić korek. I tu ponawiam pytanie gdzie taki korunio z podkładką kupić.
Wysłany: 2016-03-15, 21:33
Jakieś dziwadło, albo ja się na tym obrazku nie odnajduję. Ja to bym chyba to rozwiercił bo tam nawet gniazda na klucz nie widzę :O
A to czarne na pochwie co to jest? Asfaltem jakimś to otynkowane, że odchodzi takimi płatami?
Korki wrzucał Ci dwukrotnie linka Szymszym... w manualu o podkładkach nic nie ma, u mnie podkładek nie ma więc nie zachęcam do stosowania podkładek chyba, że to jakaś radosna twórczość i okaże się masz inny korek, inny gwint, innego Samuraia i w ogóle, że nie jesteś z Marsa! :P
_________________ Długie Koromysło z kowadłem pod maską
Pomógł: 83 razy Dołączył: 03 Maj 2011 Posty: 2035 Skąd: Węgrów
Wysłany: 2016-03-15, 21:59
Też mam identyczny korek wlewowy w przednim moście, więc aż taki ewenement to nie jest.
Jak mi się kiedy będzie nudziło, to sprawdzę, czy typowy korek stożkowy tam pasuje, ale obstawiam, że powinien pasować.
@elkrecik - spawaj i nie rób scen, jak Ci się ten korek zgubi, to wtedy się będziesz martwił skąd wziąć następny.
nalewowe można spawać bo ja tak mam juz kilka lat , natomiast spustowe będą wystawać i już nie jest to częśliwe rozwiązanie. Z malucha ani z poloneza korki nie pasuja bo kiedyś tam sprawdzałem
orientuje się ktoś jaki jest rozmiar kwadratu w korkach mostów?
_________________ Suzuki Samurai 1.3i '94 - seria
Radość zaczyna się tam gdzie kończy się rozsądek.
Będąc w terenie postępuj zawsze tak, byś z czystym sumieniem mógł wrócić kiedyś w to samo miejsce. Ty, albo ktokolwiek inny...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum