Pomógł: 3 razy Wiek: 34 Dołączył: 09 Mar 2013 Posty: 270 Skąd: Lwówek Śląski
Wysłany: 2016-03-19, 19:27
przymierzam się do budowy klatki zew. z rur bezszwowych ciągnionych na zimno 45mm 2,5. giętarke juz kupiłem (na alledrogo za 350zł) i tak szukam przydatnych akcesoriów żeby sie za to zabrać, przydały bię jakiś ciekawy kątomierz, wiertnica, jakieś uchwyty itp. ogólnie to nie mam zbyt wielu zabawek przydanych do tej roboty ale chętnie się zaopatrze (byle cena nie mordowała). Możecie polecić jakieś akcesoria przydatne do takiej roboty? Oczywiście wszelkie porady, rysunki jak najbardziej mile widziane
kątomierz tarczowy z magnesem albo jeszcze lepiej cyfrowy
_________________ Suzuki Samurai 1.3i '94 - seria
Radość zaczyna się tam gdzie kończy się rozsądek.
Będąc w terenie postępuj zawsze tak, byś z czystym sumieniem mógł wrócić kiedyś w to samo miejsce. Ty, albo ktokolwiek inny...
jak kupiłes za 350 chinke 12t ;) to sa troche za szerokie i za płytkie kamienie i jak nie nasypiesz piachu i dobrze nie ubijesz to szkoda rur bo bedzie sie zapadac scianka . Zrób sobie jeszcze nazynke do rur . bardzo przydatne sa jeszcze katowniki magnetyczne ze 2 zwykłe i 2 nastawne jak masz na stanie to jeszcze miarka laserowa
[ Dodano: 2016-03-21, 09:26 ]
ten kontomierz co pokazałes przy budowie klatki praktycznie sie nie przydaje . takie cos sobie kup http://allegro.pl/limit-k...5902751908.html
Pomógł: 3 razy Wiek: 34 Dołączył: 09 Mar 2013 Posty: 270 Skąd: Lwówek Śląski
Wysłany: 2016-03-21, 09:42
no luks maszyna to to nie jest ale czego oczekiwać za 350plnów . Piach koniecznie. Widziałem na YT właśnie taka pozimice elektroniczka - fajna sprawa. Narzynki fotka niestety nie działa
_________________ Suzuki Samurai 1.3i '94 - seria
Radość zaczyna się tam gdzie kończy się rozsądek.
Będąc w terenie postępuj zawsze tak, byś z czystym sumieniem mógł wrócić kiedyś w to samo miejsce. Ty, albo ktokolwiek inny...
Gietarka trzpieniowa najtansza kosztuje 11kpln na allegro uzywana Gietarka z dalekiego wschodu da rade, tylko kamienie straszny syf. Co do podcinania rur to dwa ciecia i gotowe, https://www.youtube.com/watch?v=mHBanmfn_CA
A jak już się nawkur...wiasz na zapadniętych łukach, to nabij rury suchym piachem, dobrze zamknij wyloty i wtedy gnij.
Ja tam jednak wolę wrzucić to na trzpień, chociaż widziałem to ręczne zapadkowe hamerykańskie ustrojstwo w akcji i powiem że klapa opada.
Nie lepiej zlecić?
Jak to do suki to szablony pałąka głównego i pałąków bocznych ma każda firma budująca klatki. Krzyż tylny, poprzeczki jak i "łamacze bioder" to w przypadku suki proste rury, bez ścisku.
Ja gnę zawsze w IRECO.
ubity cement lepszy od piachu ;-)ja gnę rury na chince 12t tylko wytoczylem sobie dokladniejsze kamienie na calowke i 1,5 calowke . Jeszcze boczne rolki muszę zrobić pod rurę bo te uniwersalne wginaja ściankę przy większych lukach
ubity cement lepszy od piachu ;-)ja gnę rury na chince 12t tylko wytoczylem sobie dokladniejsze kamienie na calowke i 1,5 calowke . Jeszcze boczne rolki muszę zrobić pod rurę bo te uniwersalne wginaja ściankę przy większych lukach
Bo skurczybyk drobniejszy.
Prowadzenie to podstawa, bo inaczej faktycznie miejscowo zagniata.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum