Wysłany: 2016-03-31, 21:34 Antydzieła Polskiej myśli technicznej
Ideą tego tematu jest wrzucanie wybitnych dzieł Polskiej myśli technicznej w ujęciu sarkastycznym. Taka przestroga z odrobiną humoru.
Pomysł na ten temat zrodził mi się po tym jak zobaczyłem te dystanse. Nie pierwszy raz spotkałem się z takim antycudem, i nie pierwszy raz opróccz cudownego rozwiązania jest i cudowna cena.
Dystanse 50mm, znalezione na jednym z popularnych portali z ogłoszeniami, cena bagatela 500zł. Pan "inżynier"z Mazowieckiego pewnie ze swym szwagrem wydumali że idotyczne będzie robić dystanse z litego materiału (cóż za strata materiału) kiedy można wyrzeźbić taki piękny ażurek. Bogu dzięki że nikomu nie stała się krzywda, mam tez nadzieje że nikt nie zdecyduje się tego kupić.
_________________ Suzuki Samurai 1.3i '94 - seria
Radość zaczyna się tam gdzie kończy się rozsądek.
Będąc w terenie postępuj zawsze tak, byś z czystym sumieniem mógł wrócić kiedyś w to samo miejsce. Ty, albo ktokolwiek inny...
Pomógł: 15 razy Wiek: 46 Dołączył: 18 Cze 2011 Posty: 663 Skąd: Powiat Żyrardów
Wysłany: 2016-03-31, 23:13
Hehe coś podobnego kiedyś Ojczulek wymodził do ciągnika na tył co by bliźniacze koła założyć (podmokły teren i takie tam) ..... ale to inne prędkości, zastosowanie itp.
Może to Moziembl takie coś sprzedaje ?? On swoje patenty na taki kolor maluje
Hehe coś podobnego kiedyś Ojczulek wymodził do ciągnika na tył co by bliźniacze koła założyć (podmokły teren i takie tam) ..... ale to inne prędkości, zastosowanie itp.
Może to Moziembl takie coś sprzedaje ?? On swoje patenty na taki kolor maluje
O Daniel bardzo się na tobie zawiodłem, mnie posądzać o takie gówno :) :) :) Od dzisiaj mów do mnie Panie Macieju !!! :) :) :) a tak serio to widziałem to już gdzieś ale nie wczytywałem się bo myślałem że to dystans pod kolumnę Mcpersona, a nie dystans do koła. O matko i córko.
_________________ Samurai 96' wtrysk, leśniki by Mazur + wieszaki +2", XTR 12000 lbs SPEED, wspomaganie, 4,16:1 lowrange, spiek, Simexy na odwróconych trójkątach, tarcze z tyłu.
Na potęgę posępnego czerepu !!! Mocy przybywaj !!!
inzynier chyba podpatrzył dystans na filmiku z malezyjskich wyscigów buggy 4x4 challenge . Dokonał obliczeń .Dobrał materiał i stworzył takie azurowe dystanse ;)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum