Pomógł: 3 razy Wiek: 34 Dołączył: 09 Mar 2013 Posty: 270 Skąd: Lwówek Śląski
Wysłany: 2016-04-01, 13:35 Uszczelniacze pierścienie do wzmocnionych półosi przód
Jak w temacie - mam uzywane spidertraxy ale okazało się, że pierścienie blokujące półosie w przegubie się rozleciały - szukam czegoś żeby dopasować od innego auta (problem w tym, że są sprzedawane w zestawie z przegubami). Przy okazji zachodzi pytanie o uszczelniacz, bo wzmocniona półoś sporo grubsza jest od ory - jaki wymiar uszczelniacza polecacie założyć?
Wysłany: 2016-04-01, 15:49 Re: Uszczelniacze pierścienie do wzmocnionych półosi przód
marcelo napisał/a:
Jak w temacie - mam uzywane spidertraxy ale okazało się, że pierścienie blokujące półosie w przegubie się rozleciały - szukam czegoś żeby dopasować od innego auta (problem w tym, że są sprzedawane w zestawie z przegubami). Przy okazji zachodzi pytanie o uszczelniacz, bo wzmocniona półoś sporo grubsza jest od ory - jaki wymiar uszczelniacza polecacie założyć?
Te pierścienie to po prostu druciany pierścionek. Swoją drogą nie wyobrażam sobie jak mogły się rozlecieć...
Jak ich nie dasz, to też raczej półosi z mostu nie pogubisz
Uszczelniacz możesz kupić albo milimetr większy albo dać standardowy. Trochę ciaśniejszy niczemu nie szkodzi.
Wysłany: 2016-04-01, 16:15 Re: Uszczelniacze pierścienie do wzmocnionych półosi przód
marcelo napisał/a:
Wymiar zewnetrzny jest powszechnie znany, skoro wiesz ze poloska jest grubsza to wystarczylo ja zmierzyc i znalbys tez wewnetrzny, bylo by szybciej niz klepac w klawiature
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum