Ja zrobiłem z płaskownika. jeden poziomo w połowie gruszki wygięty i dopasowany i dwa w dół również odpowiednio dogięte i przyłapane do mostu. Jak dla mnie w 100% spełnia swoje zadanie
Ale wiadomo, że Lala tylko o jednym
A tak serio - bardzo fajnie Ci to wyszło
Tomek rewelacyjne porównanie, u chachałem się. Niestety konstrukcja wraca do poprawki mocowanie jest nie wystarczające i przy cofaniu w koleinie ją zdjęło z mostu trzeba dołożyć cybanty.
Ale to jest ewolucja
_________________ Samurai 96' wtrysk, leśniki by Mazur + wieszaki +2", XTR 12000 lbs SPEED, wspomaganie, 4,16:1 lowrange, spiek, Simexy na odwróconych trójkątach, tarcze z tyłu.
Na potęgę posępnego czerepu !!! Mocy przybywaj !!!
ja bym jeszcze zamieniłem tą z śrubę sześcikątnym gniazdem na zwykły sześciokątny łeb
_________________ Suzuki Samurai 1.3i '94 - seria
Radość zaczyna się tam gdzie kończy się rozsądek.
Będąc w terenie postępuj zawsze tak, byś z czystym sumieniem mógł wrócić kiedyś w to samo miejsce. Ty, albo ktokolwiek inny...
Moziembl wygląda fajnie. Może sam okrąg zrobić z grubszej blaty, żeby powierzchnia styku była większa. A samą średnicę zewnątrzną mniejszą, żeby była mniejsza niż sama główka mostu, wtedy może nie będzie jej ściągać w terenie.
Ja mam taką http://olx.pl/oferta/suzu...html#0cf5bbc5be i jestem zadowolony, chroni i nie zgubiłem jej jeszcze. Siedzi mocno. musiałem ją nabijać młotkiem i potem jeszcze skręcałem śrubą.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum