Wysłany: 2016-06-22, 22:15 SJ 410 - problemy z szarpaniem
Witam wszystkich
Od jakiegoś czasu mam problemy podczas jazdy. Polega to mniej więcej na tym że podczas jazdy zaczyna szarpać samochodem, po wciśnięciu sprzęgła samochód gaśnie. Następie go odpalam i jadę dalej. Nie ma reguły jak długo można dalej jechać czasami 2 km i powtórka czasami po 20 km nic się nie dzieje. Wymieniłem świece, palec rozdzielacza, podmieniłem inną cewkę, przerywacz, bak czysty, pociągnięte są nowe przewody paliwowe. Zastanawiam się jeszcze nad kondensatorem i pompką paliwa - poza tym brakuje mi już pomysłów. Może ma ktoś z was jakieś doświadczenie z podobnym przypadkiem.
Sprawdziłem ten zawór iglicowy i pływak - okazało się że jest ok - niestety podczas montażu wypadła mi sprężynka która znajduje się wewnątrz w iglicy i niestety zaginęła. Od czego można by dopasować taką sprężynkę albo gdzie kupić cały zawór? Po tym jak zasugerowałeś problem z paliwem wymieniłem przewód łączący pompę z gaźnikiem na przeźroczysty i zauważyłem że co jakiś czas układ się zapowietrza po czym samochód gaśnie - prawdopodobnie w pompka wysiadła. Można gdzieś dostać zestawy naprawcze do pompki - czy może lepiej będzie kupić nową?
[ Dodano: 2016-07-06, 23:28 ]
Okazało się że problem był jednak z pompą paliwa. Po wymianie problem zniknął.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum