Będę budować bagażnik dachowy z halogenami i chciałem zamontować tam tablice na przód i tył. Lampy po bokach a tablica na środku.
Niestety z tego co przeczytałem w przepisach nie wolno tak wysoko zakładać tablic.
Praktyka jednak praktyką i często widzę na drogach terenówki z tablicami na bagażnikach dachowych. To jak to w końcu jest?
joj [Usunięty]
Wysłany: 2011-03-27, 13:16
prawo jest prawem, przestrzegać trzeba i tyle...
z tymi tablicami na dachach jest jak z diodami led dziennymi świecącymi się jednocześnie z mijania, które też się widuje na drogach, jak trafi na "nauczonego" milicjanta to będzie płakał i prosił, ale takich milicjantów mało..., dlatego jesli podróżujesz po kraju i świecie nie montuj na dachu, jeśli pofróżujesz po lasach i czasami drogach, montuj
Jak coś zawsze możesz wozić opaski zaciskowe i w razie czego przy Panach Policjantach przemontujesz na zderzak. Ja też w najbliższym czasie będę montował bagażnik dachowy i tam też zamontuje rejestracje.
tak se myslę że z tym zakazem,to może mieć związek z fotoradarem,nie załapie jak przekroczysz prędkość,a suką ciężko,chyba najprościej zapytać zapytać milicje czy tak można,MO będzie zadowolone że porady udzieliło,a jak u siebie jeżdzisz to jest tłumaczenie że koledzy po fachu przyzwolenie dali.Pies też człowiek i da się dogadać,cho
czasem tylko w wigilię
joj [Usunięty]
Wysłany: 2011-03-31, 21:15
nie o fotoradar chodzi, bo przepis stary, chodzi o czytelność i łatwość odnalezienia...
ja mam sprzodu pod szybą bo jak była na zderzaku to odpadała na przejazdach przez rowy, a z tyłu też dosc wysoko wyżej niz klapa tylna, na przegladzie mieli małe "ale"z wiazku z tym ale podzwonili troszke po innych stacjach gdzie robią przeglady aut terenowych i podbili.
Mi też kiedyś Neptun przy pokonywaniu rzeczki porwał tablicę... Ale jeszcze większe zdziwienie mnie ogarnęło jak kilka dni później sąsiad przyniósł mi ją tłumacząc, że znalazł ją jak spacerował z psem :)
ja odkąd zarejestrowałem nigdy nie wyciągnąłem tablic z folii w której je dostałem. Leżą bezpiecznie między fotelami, czasami jak wyjażdżam na ulice kłade za szybą, i tak ich nie widać przez błoto na szybie i na folii :D
Wysłany: 2011-05-04, 07:21
Młody Papież napisał/a:
ja odkąd zarejestrowałem nigdy nie wyciągnąłem tablic z folii w której je dostałem. Leżą bezpiecznie między fotelami, czasami jak wyjażdżam na ulice kłade za szybą, i tak ich nie widać przez błoto na szybie i na folii :D
znaczy, że nie masz przeglądu ważnego, czy jeszcze nie miałeś okazji robić
nie nie, przegląd jest, jest ubezpieczenie, wszystko legal
ale jak jade w teren to nie bede sie martwił o głupie tablice, które i tak nie są mi potrzebne; (jedną niemiecką zgubiłem wyjażdżając z rzeki) więc wyciągam tak na sztuke tylko na ulice
poza tym w sumie chyba czasami lepiej być anonimowym
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum