Siemka sorki że długo nie odpisałem ale nie zauważyłem ze napisałeś Obecnie jestem dopiero w trakcie prac gdyż napotkałem dużo przeciwności takie jak niesłowni mechanicy oraz okazało się że silnik który kupiłem ze szrotu jest totalną wtopą. Ale na szczęście wyciągnięciem stary zakurzony silnik 1.9 td z golfa powypadkowego który myślałem ze się nie nada, ponieważ dostał strzała na przednie koło od paska i myślałem ze wał będzie skrzywiony ale jednak byłem w błędzie. Silnik jest obecnie składany gdyż wymieniałem w nim wszystkie uszczelki oraz oddałem głowicę do planowania. Mam nadzieję że do końca roku zdążę po testować nowe serce mojego Samiego i mam zamiar na koniec prac założyć temat w którym opisze jakie jest moje zdanie na temat takiego SWAP'a oraz czy warto. Jak na razie muszę uzbroić się w cierpliwość Pozdrawiam
[ Dodano: 2016-11-19, 12:15 ]
Witam. Jestem w trakcie przekładki i napotkałem problem w połączeniu koła zamachowego Samuraia z silnikiem Golfa. Mianowicie myślałem ze będę musiał w kole zamachowym z Samiego wywiercić otwory na wymiar otworów w silniku z Golfa. Jednak jeśli bym chciał zastosować takie rozwiązanie to bardzo mocno osłabi to koło ponieważ na środku będę musiał wywiercić otwór centrujący na wał z silnika. Dlatego mam pytanie do posiadaczy Samiego z tym silnikiem: jak macie połączone koło zamachowe z silnikiem?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum