Witam kolegów
Przypadkiem zauważyłem, że na pompie wtryskowej znajduje się króciec. Czy nie powinien się na nim znajdować jakiś wężyk? Jeśli tak to gdzie powinien znajdować się jego drugi koniec?
[ Dodano: 2016-07-27, 12:07 ]
Temat chyba rozwiązany. Dziękuję za niepomoc :)
Jakby ktoś miał ten problem (w co wątpię) to wężyk od grzybka musi byc połączony z króćcem wystającym z kolanka na dolocie - prawdopodobnie jest to przyczyna zamulenia silnika.
Witam kolegów
Przypadkiem zauważyłem, że na pompie wtryskowej znajduje się króciec. Czy nie powinien się na nim znajdować jakiś wężyk? Jeśli tak to gdzie powinien znajdować się jego drugi koniec?
Jakby ktoś miał ten problem (w co wątpię) to wężyk od grzybka musi byc połączony z króćcem wystającym z kolanka na dolocie - prawdopodobnie jest to przyczyna zamulenia silnika.
To jest tzw boostpin, ma lac ropa jak turbo laduje, jest tam membrana i krzywka, taka mechaniczna 'mapa" paliwa w funkcji doladowania. Modyfikujac jego ksztalt i lekko podkrecajac turbo mozna osiagnac fajne efekty
Witam kolegów
To jest tzw boostpin, ma lac ropa jak turbo laduje, jest tam membrana i krzywka, taka mechaniczna 'mapa" paliwa w funkcji doladowania. Modyfikujac jego ksztalt i lekko podkrecajac turbo mozna osiagnac fajne efekty
Ino nie zapomnij dawki podnieść i obrotów zrzucić
Diesel musi dymić
Właśnie za podkręcanie biorę się w poniedziałek. Teraz turbina pokazuje 0,5 bara a podobno można ja do 1 bara podkręcić oczywiście jednocześnie zwiększając dawkę paliwa. Samo założenie wężyka na ten króciec wystarczyło, żeby zrobić z niego wariata :)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum