Zaraz przedstawie problemik tylko sprawdzę czy link działa. Pierwszy raz korzystam z forum.
[ Dodano: 2016-08-06, 10:08 ]
Postanowiłem zająć się miejscem mocowania ramy z nadwoziem. Wyglądało na nieco przegryzione przez rudą zarazę. Nie spodziewałem się że zaraza aż tak zaatakowała moją zabaweczke.
No cóż. Podwijać rękawki i do roboty
Obecnie jestem już po pracach blacharskich. Nadszedł czas na próbne odpalenie. I tu pojawił się problem. Po przekręceniu kluczyka w stacyjce wywala bezpeicznik IG COIL METER.
Przeszukałem google i nigdzie nie znalazłem schematu instalacji elektrycznej do mojegej Samiczki. Proszę o pomoc. gdzie i jak szukać zwarcia?
Ostatnio zmieniony przez MarcinPolo 2016-09-20, 10:55, w całości zmieniany 1 raz
Zastanawia mnie jedno - rocznik 2000 i na gaźniku? Wydawało mi się że dużo wcześniej przerzucili się na wtrysk.
Odnośnie schematu, nie wiem jak w 'hiszpanach', ale w wersjach japońskich nie było większych rewolucji w elektryce i można w poszukiwaniu problemu podpierać się dostępnymi w necie schematami. Oczywiście z pewną dozą nieufności
Pomógł: 4 razy Dołączył: 05 Maj 2016 Posty: 88 Skąd: Gliwice
Wysłany: 2016-08-07, 00:12
MarcinPolo, - bezpiecznik od układu zapłonowego, zestawu wskaźników i elektrozaworu w gaźniku. Poszukiwania po blacharce zaczyna się od wiązki kabli w miejscach gdzie było cięte szlifierka i spawane, bo tam najłatwiej usmażyć izolację i zrobić zwarcie. No i jeszcze przy zakładaniu budy na swoje miejsce mogłeś zgnieść gdzieś wiązkę i zrobiłeś sobie zwarcie.
Dziękuję za porady. Problem chwilowo rozwiązany. Porozcinałem izolację wiązki tu i ówdzie, potarmosiłem, pogniotłem i zwarcie się rozwarło. Co prawda nie namierzyłem felernego miejsca, ale wczoraj samochodzik wkońcu zamruczał. Poniewasz wciąż ma wykrącony ostatni tłumnik (będę przenosił butlę LPG w miejsce zbironika paliwa), to na twarzy pojawił się wielki banan.
Moja Suzuka pochodzi z Holandi, może dlatego 2000 i gaźnik.
Okazuje się że silnik na monowtrysku. taki ze mnie znawca
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum