Dzięki koledzy.
Wszystko w swoim czasie, plan jest rozpisany
BodyLift 45mm (miało być dopiero przy swapie 1.6 16V, ale życie zmusiło żeby wcześniej to zrobić) już czeka, bo delikatnie przód o górną krawędź poszerzenia zahacza.
Do zimy muszę się dobrze zastanowić czy iść w springi czy lovells.
A w międzyczasie zderzak, wyciągarka, tylne siedzenia ze scenika i inne drobnostki.
Ambra napisz coś więcej bo ciekawe to masz.Co to za rama i z czego mosty?
_________________ Suzuki Samurai 1.3i '94 - seria
Radość zaczyna się tam gdzie kończy się rozsądek.
Będąc w terenie postępuj zawsze tak, byś z czystym sumieniem mógł wrócić kiedyś w to samo miejsce. Ty, albo ktokolwiek inny...
Cały dół zaadoptowany od Toyoty 4runner z mostami i zawieszeniem na tarczach itd. podniesione wszystko z przeswitem 29cm w najniższym punkcie.
Reduktor nowy od ROBURA 4x4 z wyjściem na mechanika
Motor dopiero co zmieniony na 1.9 TD wraz ze skrzynią. To tak na szybko. Jak znajde chwile czasu opisze dokładniek ze zdjęciami krok po kroku, teraz szukam dawcy bo Diesel mi się nie podoba, ale to długa historia.
Bynajmniej za nie długo rozpoczynam akcje SWAP a na m44b19 z BMW czyli 143 KM
_________________ Suzuki Samurai 1.3i '94 - seria
Radość zaczyna się tam gdzie kończy się rozsądek.
Będąc w terenie postępuj zawsze tak, byś z czystym sumieniem mógł wrócić kiedyś w to samo miejsce. Ty, albo ktokolwiek inny...
Teraz już jest lepiej
Przód się ułożył i ładnie pracuje po jednym całodniowym wypadzie w teren. Tył jeszcze jest jak pinpong, na następny wypad zapakuje worek piachu.
Przejechł bym się takimi lovelsami bo jakoś mnie nie przekonuje ta wygoda. Resor to resor. Ja mam leśniki z dodatkowym piórem i po dwóch latch ręką bujnę auto.
Moj też taki był bialutki zanim go Ruda zjadła i zakułem go ryflem. Teraz można ocierać wąwozy
Prawda jest że resory od Mazura to porażka :) Miałem Lovellsy na 2 samuraiach i były kosa , wytrzymałość , trzymanie wyskości jak i praca resora była naprawdę wzorcowa :P
Musze się kiedyś przejechać bo Mazury też niby chwalili a teraz już nie. Z resztą jak bym miał wybulić tyle kasy za te resory to sobie sprężyny zrobię i olać temat. A jak ma to być nie wyczuwalny komfort dla mnie to szkoda zachodu. Żeby to była np taka różnica jak ze wspomaganiem i bez to owszem
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum