[ Dodano: 2011-03-16, 21:04 ]
Mam pytanie odnośnie łożyska zwrotnicy:
na gorze łozyska jest cos jakby uszczelniacz?? gumowy
po oczyszczeniu wszystkich części zwrotnicy zaówazyłem że na jednym łożysku brakuje tego uszczelniacza, albo sie gdzieś zgubił albo go nie było
czy w zestawie naprawczym jest komplet ? bo w ogłoszeniach są same łożyska bez tych gum?
czy bez tego można jeżdzić?
Ja miałem tak samo. Na górze łożysko z tym "uszczelniaczem" a na dole samo łożysko. Jak składałem to wszystkie łożyska powymieniałem na te z tymi kołnierzami (tylko że wtedy zwrotnica mi dość ciasno wchodziła).
Poskładalem zwrotnice, ładnie pięknie wszystko ma chulać a tu coś dziwnego:
kręcąc kołem prz sprzęgiełku ustawionym na free słysze wyraźne trkotanie w okolicach sprzęgiełek tak jakby nie całkowicie rozłaczyły półosie? przed demontazem zwrotnic tego nie było (?)
będe rozbierał sprzegielka - ale czy moglem cośźle złożyć np czy pólosie mogły by nie zaskoczyć w dyfrze? - jednak w pozycji lock wał przekazuje napęd na przód??
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum