Wysłany: 2016-09-19, 10:24
podkładkami pod sworzniem regulujesz napięcie łożysk zwrotnic. W manualu znajdziesz instrukcję jak tego dokonać oraz odpowiednie parametry napięć wstępnych.
_________________ Długie Koromysło z kowadłem pod maską
Wysłany: 2016-09-19, 11:57
podkładki masz w aso albo chyba w suzuki-czesci.pl też mają. Są różnych grubości. Możesz również dociąć sobie sam takie podkładki jak pisze yenko z blaszki po puszkach przeróżnych. Są szanse że łożyska będą juz śmieci u Ciebie. Manual znajdziesz w dziale pomocy techniczno warsztatowej chyba, z telefonu nie umiem Ci tego zalinkować. Powodzenia.
Łożyska zwrotnic mają symbol: 30302 i są po 2szt. na każdą stronę. Przyda Ci się jeszcze tubka jakiegoś Reinzosila albo Dirka do uszczelnienia na koniec.
Powodzenia!
_________________ Długie Koromysło z kowadłem pod maską
Wysłany: 2016-09-19, 21:31
Zamówiłem dzisiaj na serwisie podkładki 0.1 mm także może w tym tygodniu uda mi się to założyć także napisze czy coś to poprawilo... o ile nikt wcześniej mnie nie przechytrzył
Pomógł: 83 razy Dołączył: 03 Maj 2011 Posty: 2035 Skąd: Węgrów
Wysłany: 2016-09-21, 21:01
Jak masz zauważalny luz, to pewnie będziesz musiał zostawić same sworznie bez podkładek, o ile podkładki tam jeszcze są.
Do wymiany/usunięcia podkładek zwrotnicy nie trzeba rozbierać, wystarczy minimalnie unieść most na lewarku i wyjąć sworznie (nie oba na raz).
Jakbyś dawał cieńsze podkładki, to zwróć uwagę, żeby sumaryczna grubość podkładek pod dolnym i górnym sworzniem była identyczna, inaczej przegub nie będzie pracował współosiowo.
Wysłany: 2016-09-21, 23:10
Dzięki za odpowiedzi. Właśnie rozebrałem te sworznie zwrotnic i zalozylem podkładki 0.1 bo były założone 0.5 luz teraz jest minimalny. Przy ruchavh tarcza nie wyczywalny tylko jak kolo jest zalozone to da sie wyczuc.Zastanawiam się czy wyciągnąć te 0.1mm?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum