Pomógł: 1 raz Dołączył: 21 Maj 2016 Posty: 241 Skąd: Minsk maz
Wysłany: 2016-09-29, 20:26 Pompa wtryskowa
Witam przymierzam się do wymiany pompy wtryskowej silniku renault F8Q. Obecnie jest lucas delphi która pod odpaleniu nie reaguje na gaz. Planuje włożyć pompę mechaniczna bosch. Ktoś może już wymieniał? Jakiej pompy użyć? Co z elektryką? Z góry bardzo dziękuje wszystkim za wszelka pomoc.
Z elektryki potrzebujesz jeden kabelek podlaczyc do pompy nie zapomnij wziac wtryskow i rurek bo bedzie niespodzianka, lucas wzgledem bosha ma przestawiony 90stopni rozdzielacz
Kazde wtryski pasuja, kwestia cisneinia na jakie sa ustawione,zmienialem w vitarze i stare byly na 160 bar a nowe na 180, taniej bylo mi zmienic wtryski niz robic stare, rurki nie daly sie zalozyc w ori kolejnosci i takie tam W kostce idacej do immo na pompie masz trzy albo cztery kable, jeden z nich to plus po kluczyku.
To zamawiam ciekawe jak będzie z wtryskiwaczami i ustawieniem rozrządu
Jestem sie w stanie zalozyc ze rurki nie beda pasowac, rozdzielacze sa przestawione o 90 stopni, niech sprzedawca dolozy. Trzeba bedzie najprawdopodobniej przekrecic szpilki od mocowania pompy, bedzie drugi komplet otworkow, reszta powinna pasowac, o ile cisnienei wtryskow bedzie odpowiednie. Masz turbo w tym aucie ??
Wysłany: 2016-10-03, 18:27
Nie mam właśnie znalazłem ofertę z rurkami i zastanawiam się nad tym
[ Dodano: 2016-10-10, 12:08 ]
Pompa właśnie dotarła ale jest jeden problem wtyczka przy pompie jest na trzy piny który od czego jest Widać jak jeden kabel idzie do tego elektrozaworu(to takie na środku pompy okrągłe i rurka wychodzi z tego). Dwa pozostałe kable idą do takiego jakiegoś czujnika co jest zamontowany na cięgle gazu tak przynajmniej mi się wydaje .
Wysłany: 2016-10-10, 17:00
Po wstępnych pomiarach multimetrem okazuje się że to coś przy cięgle gazu jest mikro włącznik. Gdy cięgło jett w pozycji jałowej obwód załączony gdy cięgło pociągniemy obwód przerwany.
NR.0460 484 041
VER. 317-3
F8Q-BA03
_________________ Samurai 1.9d bfg AT 30x,5x15 mazur wieszaki +2
Wysłany: 2016-10-10, 17:38
nie to jest na pewno zwykły włącznik tylko ciekawi mnie od czego w sobotę zacznę rozbierać samiego ciekawe jakie problemy nowe napotkam
[ Dodano: 2016-11-23, 07:15 ]
Witam pompa zamontowana wczoraj kręciłem silnikiem i wcale nie idzie paliwo na wtryski. Wykręciłem elektro zawór i bez żadnego napięcie ten tłoczek jest luźno. Gdy podałem napięcie 12v tłoczek wysunął się do przodu i był sztywno. Zdziwiło mnie to bo jak jest w pozycji najbardziej wysuniętej to chyba na odcina paliwo.
Czy naturalne jest to ze pompa wtryskowa nie kreci się normalnie swobodnie tylko tak sprężynuje.
_________________ Samurai 1.9d bfg AT 30x,5x15 mazur wieszaki +2
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum