Witam, chciałem zapytać czy da się z grubsza wyczyścić nagrzewnicę z liści i błota dostając się przez silniczek od nadmuchu?
Grzeje mi bardzo mocno ale w ogóle prawie nie wieje, słychać jak wentylator chrupie o liście.
Ja z auto złomu wziąłem z jakiegoś auta korek spustowy z podłogi, otwór wywierciłem taki że się ładnie zaślepia - przyjemne z pożytecznym i wielorazowe.
_________________ Samurai 1.3 (1992r), Lovells +2 cale, XTR 12000 speed, simex 235/70 i coś tam jeszcze.
Pomógł: 22 razy Dołączył: 28 Lis 2013 Posty: 520 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2016-10-10, 10:33
yenko napisał/a:
to inaczej się nie da
da się.
podobnie jak kolega, który pyta też wzdrygałem się przed wierceniem. Wyciągnąłem wiatrak, rurę od odkurzcza przedłuzyłem peszlem instalacyjnym (jakies 20mm średnicy) i odkurzyłem przez miejsce po wiatraku. Delikatnie operując, żeby nie pognieść nagrzewnicy.
Pomógł: 1 raz Dołączył: 21 Maj 2016 Posty: 88 Skąd: Świerklaniec
Wysłany: 2016-10-10, 16:00
Ja dużo gruzu wyciągnąłem z tych odstojników wody. Zdemontowałem przełącznik obiegu (zewnątrz/wewnątrz) i jakoś się tam odkurzaczem dostałem. Nie jest to łatwe bez urywania czegoś, ale warto spróbować.
Potem jeszcze podłączyłem odkurzacz do tych odpływów na wodę.
Wysłany: 2016-10-11, 08:18
ja najpierw wywierciłem dziurę, ale jak się okazało, że tak z 1/4 nagrzewnicy nie idzie odkurzyć bo ubity strasznie już był ten syf to i tak demontowałem deske i dopiero wtedy sie udało dokładnie to oczyścić, w podszybiu tez dużo syfu miałem.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum