Wysłany: 2011-03-31, 20:10 Wymiana resorow Swietokrzyskie POMOCY
Witam orientuje się ktoś może gdzie w świętokrzyskim ktoś kompleksowo wymieni mi resory, amortyzatory, polibusze ? jaki to jest koszt?
Powiem o co chodzi doszły mi wkoncu dystanse dzisiaj założylem MT odwrócona gwiazde i w terenie koło ociera mi o nadkole ( błotnik ) zastanawiam się czy można by wymienić same amortyzatory na większe ale pewnie to nic nie da tak.
Z gory dziekuje za pomoc.
dziwne, a jakie masz opony? felgi trojkaty? lift na wieszaku troche pomoze no i resory liftowane tez... w sumie pare cm by taki mod dał
Odrazu zaznacze ze jak bede pisał głupoty proszę sie nie smiać :)
koła mt szer 215. przespawane, odwrócone trojkaty , reszty wymiarów nie podam bo nie mam jak odczytac stoi malenstwo na dzialce z przodu jest wieszak tylko nie wiem czy to fabryczny czy poprzedni wlasciciel zalozyl, myslalem ze moze amortyzator jest wydymany bo ociera tylko z lewej strony a z prawej nie.
z tego co widzialem to amortyzatory sa fabryczne z 1987 roku :) a pytam o mechanika bo lepiej dac swojemu zarobic :)
jesli wysoki bieznik i przy skrecie obciera o resor-dystams 5 mm dołoz i bedzie dobrze
wymiana resorow i polibuszy nie skomplikowana sprawa-wymieni kazdy mechanik, niestety nie wiem jaki koszt. Staram sie robic to co nie umiem a to nie nalezy do skomplikowanej czynnosci.
dopiero zobaczylem ze chodzi o blotnik- jak kolega PrzemoCk pisal-jakie resory, jakie amorki, jaka wysokosc opony 215 na ile= jesli to od uaza a one maja 90 to tylko lift budy,jakie wieszaki-zmierz ile cm wtedy wystarczy podniesc na wieszakach jakies 5 cm, wiecej danych kolego
_________________ mój pepe
wyciagara 4mad, silnik 1.9d, lift budy, kinetyk, opony kumho kl 71 235/75/15, reduktor 4.16, rewolwery, lovellsy hd ,blokada LR1530,
wspomaganie kierownicy-w planach arb na przodzie, błysk w oczach..
Ostatnio zmieniony przez albert 2011-03-31, 20:38, w całości zmieniany 2 razy
jesli wysoki bieznik i przy skrecie obciera o resor-dystams 5 mm dołoz i bedzie dobrze
wymiana resorow i polibuszy nie skomplikowana sprawa-wymieni kazdy mechanik, niestety nie wiem jaki koszt. Staram sie robic to co nie umiem a to nie nalezy do skomplikowanej czynnosci.
dopiero zobaczylem ze chodzi o blotnik- jak kolega PrzemoCk pisal-jakie resory, jakie amorki, jaka wysokosc opony 215 na ile= jesli to od uaza a one maja 90 to tylko lift budy,jakie wieszaki-zmierz ile cm wtedy wystarczy podniesc na wieszakach jakies 5 cm, wiecej danych kolego
Jutro podjade pomierze odczytam i napisze zastanawia mnie fakt ze jest to tylko lewa strona.
a jest ze tak powiem jakis forumowy mechanik :) ??
Amorki na przód pasują jeszcze od poloneza trucka - tył ( przy moim lifcie vitarowskie okazały się za krótkie, nie znalazłem innych które miałyby taki długi skok jak te od polda )
Mam resory od dużego fiata, dwa pióra główne są z dużego fiata, najmniejsze jest z samuraja, do tego przespawane mocowania resorów - efekt jest taki że moje auto stoi na wysokości auta na ome i bodyliftem 6cm :) obniżone jest mocowanie reduktora i teraz jeszcze kombinuje takie kliny między resor a most żeby wał pracował pod jak najlepszym kątem.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum