Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
Czujnik halla
łonin 
świeżak

Wysłany: 2016-10-19, 17:16   Czujnik halla

Witam mam problem z autem mianowicie padl czujnik Halla odesłałam do firmy która zajmuje się naprawą/regeneracją a wysłałam tylko dlatego ze dają 2 lata gwarancji/w salonie krzyknęli 1.5k a używki nie chciałam ponieważ auto stanęło mi na środku skrzyżowania i nie chce ryzykować ze znowu mnie to spotka/ po wymianie auto na początku normalnie zaskoczyło jeden raz, ale gdy mechanik zaczął regulować zapłon żeby prawidłowo ustawić tak teraz szarpie silnikiem i autem, dodatkowo z rury leciał prawie czarny dym
Dzwoniłam do firmy od regeneracji i Pan powiedział ze mogę odesłać ale oni sprawdzają przed wysyłka i wszystko gralo - rzeczywiście po rozkręceniu modułu i włączeniu zapłonu oraz "recznym" przekręcaniu iskra jest za każdym razem jak w książce... co to może być nie tak? ktoś sie spotkal z czyms poodobym?

kostuch 
Expert

Wysłany: 2016-10-19, 20:14   

Może być odwrócona faza sygnału z czujnika.
Jeden kolega co sobie tu sam "regenerował" halla miał zbliżone objawy.

Z ciekawości: co to znaczy "po rozkręceniu modułu"? I ile taka naprawa kosztuje? :roll:

bulimierz 
mechanik
Szpawacz

Wysłany: 2016-10-19, 20:24   

Nie dodam nic odkrywczego, ale mnie klient sadem straszyl, po tym jak na jego polecenie zalozylismy mu aparat po regeneracji.
Panowie z Sawtruck'u reklamowali trzy razy, chwile pochodzil i padal, szarpal strzelal, nie chcial palic, po podlaczeniu lampy okazywalo sie ze zaplon byl rozjechany jak... zaba na jezdni.
Załozylismy uzywke i toyotka smiga jak zloto, aha... aparat o ktorym mowie ma zintegrowana cewke.
Koszt nowego aparatu to w moim przypadku cos kolo 1300 netto oryginal a 700 netto regenerowany.
Za uzywke dalem 300 brutto.

Odpowiedz do tematu