Wysłany: 2015-06-05, 16:43 problem z rozruchem na cieplym silniku
Cześć, jak w temacie.
nie potrafię do tego dojść już od X czasu, mianowicie na zimnym silniku rozrusznik kręcie poprawnie, a jak silnik się zagrzeje to rozrusznik ledwo kręci jakby był rozładowany aku. Po kilku "cyknięciach" kluczykiem trafiam w punkt kiedy zakręci normalnie.
ręce mi już opadają. Zregenerowałem rozrusznik, zmieniłem aku i zero zmian. Problem ten mam od długiego czasu, przed swap-em było to samo.Założyłem przekaźnik na stacyjce i przez jakiś czas było lepiej ale znowu to samo
Dodam jeszcze że ładowanie jest ok
Podeślijcie parę pomysłów może razem uda się to rozgryźć
mianowicie na zimnym silniku rozrusznik kręcie poprawnie, a jak silnik się pozadnie zagrzeje to rozrusznik ledwo kręci jakby był rozładowany aku. jak zostawie na kilka minut to znowu zapali
Rozrusznik krzywo siedzi i się kantuje. Po nagrzaniu tuleje puchną luzy sie zmniejszają i nie jest w stanie kręcić. Przerabialem.
Poszukaj cienkiego rozrusznika od vitary.
I Zawias tez może miec racje, przy jakości flanszy które sa w sprzedaży to trudno sie dziwić.
_________________ yahoo33,
Samurai 1.6 16v - twinpower ;), Spring by Krzykku. Simex 31x10.5r15 Mosty 5.125, LR tył.
To moze po prostu wez i lekko poluzuj sruby mocujace rozrusznika tak z 3/4 obrotu, jezeli ogarniasz temat... oczywiscie. Zobaczysz czy to wina pasowania rozrusznika, jak dostanie luzu to powinien krecic.
Tylko nie wykrec pol dlugosci sruby co by wienca wymieniac nie trza bylo
_________________ Bo ja wolno myślę.
Rozum zostawiłem na warsztacie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum