Pomógł: 4 razy Dołączył: 05 Maj 2016 Posty: 88 Skąd: Gliwice
Wysłany: 2016-10-31, 08:47
Obudowa kolektora to raczej nie jest,bo po dodaniu gazu powinna przestać dzwonić. Często elementy które na wolnych obrotach dzwonią/brzęczą po do daniu gazu cichną.
To dzwonienie nagle się pojawiło ? czy stopniowo? Robiłeś coś ostatnio przy silniku?
Zajrzyj pod pokrywę klawiatury czy wszystkie dźwigienki mają smarowanie,czy któraś śrubka regulacji luzu się nie rozkręciła,i nie dzwoni bo to trochę podobny odgłos.
Zdejmij paski klinowe i go odpal silnik, czy wtedy też będzie to dzwonienia metaliczne.
Kiedyś spotkałem się z podobnym dźwiękiem i była to luźna śruba w alternatorze która obcierał o łopatki wentylatora pod kołem pasowym.
Innym razem było to koło pasowe pompy wspomagania niedokręcone i się kolebało na piaście dzwoniąc.
Masz trochę elementów do sprawdzenia.
Posprawdzam. Nic nie grzebałem. on tak dzwoni ze 3 lata już. To tak nagle przyszło. Przynajmniej na to zwróciłem uwagę. Aha jak jest zimny to nie dzwoni. Pompę wspomagania bym wykluczył bo dzwonił zanim ją założyłem. Ten dźwięk wydobywa się jak by z okolic kolektora. ZaglądnE pod pokrywę.
Star, nie wiem co to, daj cynk w tygodniu to podskocze do SZY i spojrzymy obaj.
Od kolektora wydechowego, moze konik ma przylgnie zaworu wyklepana, ale klepalby bardziej na zimnym...
A nie napiernicza cos obrotowego, altek albo zamach... altek po drugiej stronie wiec odpada, zamach tez odpada bo to nie taki stukot.
Weź mnie kopnij, ale stawiam na zawory, poziom oleum w moturze ok?
Dzwoni tylko na wolnych i srednich, bo nie slysze na lapku?
Panewka dzwoni nisko, jak dodasz gazu to cichnie bo presione oleum rosnie... hmm, trzaby go obadac.
_________________ Bo ja wolno myślę.
Rozum zostawiłem na warsztacie.
Wiesz ja sobie zrobię wycieczkę do brennej. W jakąś jesienną sobotę nie ma problemu. Oleju mam dość. Jeszcze żeby ci dupy nie zawracać kolektor rozbebeszę - szczególnie tą obudowę bo i tak mnie jest nie potrzebna.
Na wolnych i tak do 2500 potem już milknie
[ Dodano: 2016-11-15, 21:45 ]
W temacie zdjagnozowałem że:
Luz zaworowy na ciepłym jest wiekszy niż przewiduje DTR-ka
Ustawiany był na zimno w dolnych granicach.
Trochę go skorygowałem i jest lepiej
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum