Ale jeśli w oryginalnej wersji nie ma tulejek i nic się nie gniecie to dlaczego przy montażu w te same otwory ma się rama gnieść?
Druga sprawa jak tam tulejki wspawać?
Czysto hipotetycznie pytam :)
A czemu by miało nie być ??? czy coś z biegiem lat zaoszczędzili?
Czy ktoś lata bez chłodnicy wspomy? Płyn się gotuje? Jeśli tak to czy przy upalaniu na odcince i pełnych kontrach, czy aż tak nie trzeba katować żeby zagotować płyn?
EDYTA:
@Starscream z jakiego mondeo i jak zamocowana, są 3 rodzaje:
Pierwsza przed chłodnicą wydaje się najsensowniejsza.
Pomógł: 6 razy Wiek: 31 Dołączył: 24 Mar 2014 Posty: 652 Skąd: wyszków
Wysłany: 2015-05-21, 07:53
u mnie sie nie gotuje płyn, tylko z tego co słyszełem od chłopaków muszą być grube te rurki gumowe od zbiorniczka do przekładni (sam sie kiedyś o to dowiadywałem) i u nas w zmocie sie gotował właśnie płyn ale zmienili na grubszy przekrój tych weży i jest dobrze.
ja u siebie nie zauważyłem żeby mi sie płyn zagotował.
chociaż nie jeździłem jeszcze w lipcu w pełnym słońcu przy 35 stopnich, wtedy mogło by być inaczej ale jak narazie jest dobrze i chłodnica nie potrzebna
_________________ samurai 1.6 16v, sprężyna, przód blokada arb+wzmacniane półosie, tył mini spool, spiek, reduktor 1.0, tył wał uaz,wspomaganie,kubełki, chłodnica na tyle, simex 260/75r15, tarcze z tyłu+zaciski od alfy.
Ja mam taką chłodnicę z rurki miedzianej 12mm dokładnie jak ta ostatnia, ile umieściłem ją w złym miejscu, bo przypiąłem ją cybantami do ruru poprzecznej ramy, wiem głupota ale było robione na szybko, i niestety w lecie zagotowałem wspomaganie teraz ją przeniosę ją za atrapę i powinno być dobrze. Moim zdaniem bez chłodnicy raczej się nie da.
_________________ Samurai 96' wtrysk, leśniki by Mazur + wieszaki +2", XTR 12000 lbs SPEED, wspomaganie, 4,16:1 lowrange, spiek, Simexy na odwróconych trójkątach, tarcze z tyłu.
Na potęgę posępnego czerepu !!! Mocy przybywaj !!!
Wysłany: 2016-10-31, 14:08
No ciekawe ciekawe... ;)
Jest do kupienia wspomaganie od Jimny kompletne z wer EU (przekładnia,pompa,zbiorniczek,przewody,drążek,łapa)...
... i się tak zastanawiam nad tym :D
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum