Wysłany: 2016-11-22, 12:52 Wieszaki resorów
Witam, pewnie głupio pytam ale jestem na etapie zamawiania zawieszenia z lovells'a i mam założone wieszaki +2". Myślę że auto będzie troche za wysoko i chciałbym wrócić do oryginalnych wieszaków. Da się je gdzieś kupić czy muszę sobie wyspawać bo przejrzałem już internety i nie mogę nic namierzyć?
Pomógł: 22 razy Dołączył: 28 Lis 2013 Posty: 520 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2016-11-22, 13:02 Re: Wieszaki resorów
miczo1 napisał/a:
Witam, pewnie głupio pytam ale jestem na etapie zamawiania zawieszenia z lovells'a i mam założone wieszaki +2". Myślę że auto będzie troche za wysoko i chciałbym wrócić do oryginalnych wieszaków. Da się je gdzieś kupić czy muszę sobie wyspawać bo przejrzałem już internety i nie mogę nic namierzyć?
Hej,
powrót do oryginałów jest słuszną koncepcją. Zobacz tutaj:
miczo1, jeszcze się nie ułożyły. Przód już zmiękł, czuć że już pracuje, ale budy ręką jeszcze nie da się pobujać. Tył jeszcze skacze, muszę wziąć jakiś worek piachu w teren. Przód mam HD tył MD. Amory założyłem profendera, ładnie pracują, tutaj czuć dużą różnicę. Więcej będę mógł napisać jak się resory w pełni ułożą. Stabilizator wywalisz, bo i tak będzie za krótki. Fotki jak to wygląda masz tutaj a pełną specyfikację w mojej stopce.
Wysłany: 2016-11-23, 09:05
No właśnie też myślałem o profenderach, trochę poczytałem o nich na zagranicznych forach i generalnie to bardzo dobre zawieszenia robią. Z tym tyłem jest problem bo ja np. nie mam siedzeń i mam wyspawany bak paliwa 22 litry, i taki Medium jest mi zupełnie niepotrzebny ale ciężko coś innego dobrać, ome ma +25 kg to może jeszcze nad tym pomyśle.
Podałem ci link do zdjęć w poprzednim poście. Chyba że chcesz foty zawieszenia z bliska?
Ja też z tyłu nic nie mam, tzn liny i czasem pełny bak ale myślę żeby dociążyć tył na czas układania resorów, a potem powinno być już ok.
Wysłany: 2016-11-23, 12:53
A bo przeglądam neta w pracy i mam częściowo polokowane różne rzeczy i widocznie przeoczyłem. No i starych wieszaków nie ma a widze że auto sporo do góry poszło.
Witam mam pytanko odnośnie wieszaków zakupiłem właśnie na olx z tym że otwór 12 a w oryginale jest śruba 10 i teraz pytanko rozwiercac tuleje? Może ktoś już to przerabiał?
[ Dodano: 2017-01-14, 11:20 ]
miczo1 napisał/a:
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum