Wysłany: 2016-12-12, 13:54 Problem z silnikiem G13B
Witam mam taki problem ze zakupiłem wczoraj suzuki samurai od znajomego miał on zamontowany 1.3 na gaźniku lecz podczas rajdu przejrzał silnik i uległ on uszkodzeniu przez co został on zmuszony na wymianę silnika włożył G13B na wtrysku ale z powodu wyjazdu za granicę nie zdarzył go podłączyć i zostawił to mnie mam całą wiazke i komputer lecz mam problem z podłączenie zaznaczam że jest to kompletnie przerobiony samurai bez deski bez niczego więc muszę przerobić wiazke i to jest problem jak to zrobić aby odpalic sam silnik czy jest możliwość odpalenia Go bez komputera albo znajomy mechanik mówił że można wymienić cały kolektor zamiast wtrysku na ten z gaźnikiem jak to będzie chodzić i jakie będzie najlepsze rozwiązanie
Ani bez komputera ani na gaźniku nie będzie chodzić . to jest tak prosta instalacja że nie ma co kombinować ,schemat w rękę i dasz radę a jak nie to pierwszy lepszy mechanik ci to ogarnie.
Mam również problem z tym silnikiem a mianowicie ma za bogatą mieszankę i się zalewa, elektromechanik od tygodnia walczy lecz nie może znaleźć przyczyny.
Jakieś pomysły co to może być???
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum