Czyli kwestia ustawienia pompy pewnie, zegar w pompę i niech ktoś Ci ustawi początek tłoczenia, bo będziesz tak kombinował do usra...nej śmierci.
Powodzenia
_________________ Bo ja wolno myślę.
Rozum zostawiłem na warsztacie.
Pomógł: 1 raz Dołączył: 21 Maj 2016 Posty: 241 Skąd: Minsk maz
Wysłany: 2016-12-12, 20:30
na szaro świece grzeją bo wykręcałem i brałem na krótko sanie podłączone działa na odpalonym zwiększa obroty
[ Dodano: 2016-12-12, 20:35 ] https://www.youtube.com/w...6rD8UW8CVc&t=3s tu jest filmik pracy jeszcze przed uszczelnieniem pompy mi sie wydaje ze to jest to koło zębate pompy bo tam są dwie możliwości mocowania koła na pompie
_________________ Samurai 1.9d bfg AT 30x,5x15 mazur wieszaki +2
Jak grzeją poza komorą, to będą grzać w komorze.
Inna sprawa, że wcale nie muszą osiągać zadanej temperatury w założonym przez producenta czasie, a i automat do sterowania świecami też lubi robić sobie jaja z czasem grzania.
Meenia wcześniej opisał najprostsze z możliwych rozwiązań.
_________________ Bo ja wolno myślę.
Rozum zostawiłem na warsztacie.
a ja radze przepalić katalizator, pojeździ trochę jak nie ustanie to problem w za późnym zapołem, pompa do regulacji lub jeśli regulacji już brak przestaw rozrząd o jeden ząb w lewo ( przeciwną stronę do wskazówek zegara) powozenia
Pomógł: 1 raz Dołączył: 21 Maj 2016 Posty: 241 Skąd: Minsk maz
Wysłany: 2016-12-14, 07:43
jest kat sterowanie świec jest przerobione na zwykły przekaźnik i włącznik w kabinie dodam egr zaślepiłem
[ Dodano: 2016-12-17, 13:29 ]
panowie jednak miałem racje przestawienie koła zębatego pompy wtryskowej pomogło sami odpalił po tygodniu przy -8 od strzała
jest kat sterowanie świec jest przerobione na zwykły przekaźnik i włącznik w kabinie dodam egr zaślepiłem
[ Dodano: 2016-12-17, 13:29 ]
panowie jednak miałem racje przestawienie koła zębatego pompy wtryskowej pomogło sami odpalił po tygodniu przy -8 od strzała
Pomoglo PRAWIDLOWE albo w miare prawidlowe ustawienie pompy, a nie przestwianie kola na pale, nawet jesli udalo sie przypadkiem jak zakladalem pompe u siebie to okazalo sie ze rozwalone jest kolo pompy, wiec dobralem z jakiegos vw podobne, znak nie pasuje wcale a pompa ustawiona jest na czujnik i jest git.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum