Meenia czytając Ciebie mam wrażenie że jesteś w stanie nawet drewnianą fujarkę nastroić przy pomocy swojego czujnika, ale nie to jest dla mnie najważniejsze, ważniejsze dla mnie są problemy natury technicznej.
Jeżeli to nie stanowi jakiejś ściśle tajnej tajemnicy to może byś mi wyjaśnił:
1 ustawiasz początek tłoczenia czy początek wtrysku ?
2 dlaczego wtryskiwacz się otwiera ?
3 skąd wtryskiwacz wie dlaczego ma sie otworzyć ?
4 " cisnienie ustawiajacego" co to takiego jest ?
Bardzo wdzięczny byłby Ci odpowiedź bo wiedzy nigdy za dużo. Pzdr
Jak mi pokazesz jakas korelacje wymiaru w mm podanego do regulacji pompy do cisnienia o ktorym piszesz to mozna dalej gadac. Inaczej nie ma o czym. Co prawda niezbyt czesto juz robie auta z pompami wtryskowymi ale z kilka ich jednak poskladalem. Piszesz bzdury ze lepsze ustawianie na sluch niz metoda podana przez producenta pompy. Jeszcze to ktos przeczyta i zastosuje, a pozniej bedzie zdziwienie albo roxpacz jak sie cos rozleci
[ Dodano: 2016-12-20, 23:26 ]
bulimierz napisał/a:
Jak wszyscy takie orly to nic tylko dotację brać i serwis diesla otwierać.
Juz wziolem, niestety diesle musze robic [choc nie lubie] bo glownie one padaja dzis posklejalem 1,3 cdti i transita 2,4, w tym forda trzy razy bo sie osrane delphi od kompresji silnika potrafily zawieszac
Rafał, luzuj spinakera... Wiem że diesle wciąż robisz
Ja dzisiaj udupcz... 1.5dci, cholerny idiota wymienił wtryski i pompę a zbiornika nie wyczyscil
Do pakietu panewki, świece pierścienie i glowica remont.
Jutro tylko zabudowa, wtryski wprowadzić do kompa i niech szef się cieszy swoim Kangoo. Offtop?
Jak większość.
_________________ Bo ja wolno myślę.
Rozum zostawiłem na warsztacie.
Pomógł: 4 razy Dołączył: 05 Maj 2016 Posty: 88 Skąd: Gliwice
Wysłany: 2016-12-21, 01:33
Meenia gdybyś odpowiedział mi na drugie lub trzecie pytanie to nie pytałbyś się o korelacje pomiędzy wymiarem w mm dla pompy a ciśnieniem otwarcia wtryskiwacza.
Producent pomp podając metodę ustawiania i dane/wymiar bierze pod uwagę pompę która spełnia odpowiednie parametry, posiada właściwe ciśnienie, a nie pompę która ma bliżej nieokreślony przebieg jak i nie wiadomo jakie ciśnienie wtrysku jak to najczęściej bywa z pompami kupionymi na alledrogo czy olx, dlatego nie sądzę żebym pisał bzdury.
Bulimierz - "Offtop?Jak większość." nie sądzę, zbuj_12 męczył się z właściwym ustawieniem pompy, to co Ci chodzi.
Meenia gdybyś odpowiedział mi na drugie lub trzecie pytanie to nie pytałbyś się o korelacje pomiędzy wymiarem w mm dla pompy a ciśnieniem otwarcia wtryskiwacza.
Producent pomp podając metodę ustawiania i dane/wymiar bierze pod uwagę pompę która spełnia odpowiednie parametry, posiada właściwe ciśnienie, a nie pompę która ma bliżej nieokreślony przebieg jak i nie wiadomo jakie ciśnienie wtrysku jak to najczęściej bywa z pompami kupionymi na alledrogo czy olx, dlatego nie sądzę żebym pisał bzdury.
Bulimierz - "Offtop?Jak większość." nie sądzę, zbuj_12 męczył się z właściwym ustawieniem pompy, to co Ci chodzi.
Nie chce mi sie pisac elaboratow, jesli juz montujemy pompe to zakladam ze sprawna wiec dane producenta maja sens, sensu za to nie widze w montowaniu niesprawnej pompy, mam czesto auta ustawiane na oko, ucho, reke, noge i dupe i zadne nie dziala jak trzeba, stad moje uprzedzenie do takich metod, kazdy Polak jest lepszy i madrzejszy od konstruktorow i ucho ma dokladniejsze niz czujniki i blokady. Nie twierdze ze sie nie da ustawic, raczej uwazam ze takie metody niech kazdy stosuje u siebie i nie poleca ich innym, moze i stary klekot bedzie jakos dzialal po takiej regulacji, ale za chwile ktos to zastosuje w jakims mocniejszym turbo dieslu i bedzie sie pozniej zastanawial skad dziura w tloku
Pomógł: 4 razy Dołączył: 05 Maj 2016 Posty: 88 Skąd: Gliwice
Wysłany: 2016-12-22, 02:28
meenia, nie zauważyłem żeby się ktoś tu spinał , z tym elaboratem to masz rację , łatwiej to omówić niż napisać.
czuperek, przynajmniej w święta , bo szanowni politycy to nawet w święta nie potrafią być uprzejmi i życzliwi
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum