Z ciekawości ile kosztuje zestaw mazurowy liftujący 2" przód HD tył MD? Bo na allegro jest za 1200zł zestaw ale resory mają po 3 pióra i nic nie pisze o lifcie.
Witam po długiej nieobecności. Tak na dzień dzisiejszy wygląda moja Suzi.Robota szła wolno ,ale chyba warto było się bawić.
Do zrobuenia resory,tapicerka oraz swap motora
Z tym swapem po przeczytaniu chyba wszystkich wątków na forum mam tak namieszane,źe nie wiem jak to ugryść.
Pozdrawiam
Wysłany: 2017-02-01, 21:37
tam można robić operację na otwartym sercu chyba ale sterylne warunki ruda to chyba wstydu by nie miała jakby miała tam zajrzeć i skąsać cokolwiek no i jeszcze za piękny efekt samka z najlepszą na świecie budą (zaraz po longowym pickupie oczywiście)
_________________ Długie Koromysło z kowadłem pod maską
Pomógł: 22 razy Dołączył: 28 Lis 2013 Posty: 520 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2017-02-02, 09:32
SamNaSamZSam napisał/a:
:shock: tam można robić operację na otwartym sercu chyba ale sterylne warunki ruda to chyba wstydu by nie miała jakby miała tam zajrzeć i skąsać cokolwiek no i jeszcze za piękny efekt samka z najlepszą na świecie budą (zaraz po longowym pickupie oczywiście)
faktycznie: samurai jak samurai, ale ten garaż!!!!
to jest garaż, a nie warsztat - narzędzi nie widać. warsztat musi być zagracony :D
[ Dodano: 2017-02-02, 10:53 ]
Mik77 napisał/a:
Z tym swapem po przeczytaniu chyba wszystkich wątków na forum mam tak namieszane,źe nie wiem jak to ugryść.
Pozdrawiam
a to czytałeś?
http://samurai.org.pl/vie...er=asc&start=20
2 strona i wszystko jasne
jak planujesz szabrować z baleno to szukaj 1.6 16v na cewkach(a najlepiej cały jeżdżący samochód, ja kupiłem za 1000zł, po wytargani silnika z wiązką kasta poszła za 270zł na stacji kasacji pojazdów a po wszystkim jeszcze dostałem 120zł zwrotu z ubezpieczenia, wyrejestrowanie zrobiłem listem do UM), sam jestem na etapie skręcenia silnika ze skrzynia ale do odpalenia troszkę jeszcze zejdzie. Zostawiam seryjne łapy (zrobię fasolki w jednej), wstawiam kolektor wydechowy z grand vitary, smok z vitki 1.6 a do miski olejowej też z vitki 1.6 przeszczepiłem mocowanie czujnika położenia wały wycięte z miski baleno. Flansze na skrzynie sam sobie zaprojektowałem i wyciąłem na laserze. Rozrusznik zostawiam na razie z samca podszlifowują blok silnika.
_________________ Suzuki Samurai 1.3i '94 - seria
Radość zaczyna się tam gdzie kończy się rozsądek.
Będąc w terenie postępuj zawsze tak, byś z czystym sumieniem mógł wrócić kiedyś w to samo miejsce. Ty, albo ktokolwiek inny...
O żesz. Jak bym wiedział że tak lubicie garaże to bym porobił kilka fotek i wstawił zanim kupiłem Samiego .
Co do sprzątani to fakt raz w tygodniu co niepoczebne do szopy a po robocie klamoty na swoje miejsce
Do Kurian właśnie na placu boju pozostały swap o którym mówisz lub silnik z Jimiego z oryginalną(Jimny) skrzynią koni ok.86. Ale za przekładkę raczej sam się nie wezmę. Jakby to była naprawa motoru/skrzyni to bym raczej ogarnął ,a tak będę musiał szukać kogoś obeznanego z tematem .
A co do tego czy garaż czy warsztat , to jeżeli warsztat musi mieć narzędzia to schowały się za Suzi
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez Mik77 2017-02-02, 20:05, w całości zmieniany 1 raz
Mik77 doczytaj o tym swapowaniu bo chyba któryś silnik Jimny wchodzi na seryjną skrzynie samuraia, i ta informacja znajduje sie tu na forum.
A chcąc zmieniać skrzynie jest jeszcze opcja 1.8 16v + automat z viatary
_________________ Suzuki Samurai 1.3i '94 - seria
Radość zaczyna się tam gdzie kończy się rozsądek.
Będąc w terenie postępuj zawsze tak, byś z czystym sumieniem mógł wrócić kiedyś w to samo miejsce. Ty, albo ktokolwiek inny...
Tak sie akurat sklada, ze u mnie lezy i marnuje sie 4biegowy awtomat od vitary wiec jak by byla potrzeba to wiecie do kogo sie zglosic
Swap 4robiegowego automata
Jak jimny i skrzynia samusraja to g13b pasuje, a jak skrzynia jima to ta nowsza i m16a z liany na osprzecie m13a z jimny ale tu juz nie ma mowy o pasowaniu czegokolwiek
Witam. Dzięki za za zainteresowanie tematem. Wczoraj prosiłem na forum w dziale "spis warsztatów"o kontakt do mechanika który ogarnie przekładkę (mam stracha że popsuję a w najlepszym razie się zawieszę ) i dostałem namiar od SamNaSamZSam (za co z tego miejsca dziękuję). Jestem po rozmowie tel. I umówiony na przyszły tydzień na przegadanie tematu na miejscu.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum