Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
Przesunięty przez: Myszon
2017-01-15, 08:17
reduktor
bik25 
świeżak
bik25

Wysłany: 2017-01-14, 19:57   reduktor

szukam warsztatu w okolicy Pszczyny w którym dokonam remontu reduktora . Bardzo proszę o jakieś namiary. Mam jeszcze jeden problem i proszę o pomoc . Podczas jazdy chwilami słychać odgłos jakby się włączał młynek do kawy chyba zacierające się łożysko. W momencie kiedy rozblokuję sprzęgła na kołach przednich objaw ten znika . Co to może być, reduktor czy łożysko na ataku

SamNaSamZSam
Guru 4x4

Wysłany: 2017-01-14, 21:46   

Serwis może Ci zrobi kolega z forum: http://samurai.org.pl/pro...ewprofile&u=436 w podpisie masz jego numer telefonu, dzwoń.

A ten młynek to może krzyżaki wału? Wymontuj wał przedni i obadaj czy zjawisko występuje czy nie.

A w ogóle to nie ten dział Kolego drogi, popraw się!

bik25 
świeżak
bik25

Wysłany: 2017-01-15, 19:02   

sory o ten dział ale jestem pierwszy raz na takim forum i dopiero to poznaje. Ten młynek występuje tylko gdy wał się obraca ale krzyżaki były wymieniane.Podczas jazdy kiedy zacznie wyć wystarczy jakaś nierówność na drodze i przestaje. Czasem przejade kilka kilometrów i nic a czasem co trochę wyje

SamNaSamZSam
Guru 4x4

Wysłany: 2017-01-15, 20:56   

no dobrze, masz manual do samuraia? Tam masz opisane jak zbadać luz na ataku, na zwrotnicach i łożyskach piast. Sprawdź poduszki skrzyni i reduktora. Może sprzęgiełka Ci do końca nie zazębiają i terkoczą? Rozebrać, wyczyścić, nasmarować złożyć. Zobacz czy masz blaszki trzymające klocki w jarzmach, może się klocek kantuje i chrobocze? ... zacznij od podstaw i wykluczaj kolejno przyczyny. Mimo wszystko ja bym potestował bez wału trochę.

czuperek
pomocnik mechanika

Wysłany: 2017-01-16, 15:16   

Krzyżaki na wale (reduktor skrzynia) do wymiany. Waly dobrze zlozyles?

Odpowiedz do tematu