Wysłany: 2017-02-03, 19:43 Awaria pt. płyn chłodniczy w silniku. ale..
Potrzebuje sugesti odnośnie awari polegającej na spalaniu płynu chłodniczego.
Silnik po remoncie, dwukrotnie sprawdzane, mierzone, wymieniana uszczelka pod głowicą.
W oleju nie ma śladu ale dostaje się do świec??? Ktoś to miał?
1,3 monowtrysk 91r.
Znaczy że ma mokre od płynu świece.
Uszczelka pod kolektorem dolotowym nowa? Bo tam są kanały z plynem chlodzacym, nie pomyliliscie podłączenia przewodów z cieczą chłodząca z przewodami podcisnienia na przykład... Da się.
Nie naprawialiscie jakichś gwintów, bo może zbyt głęboko odwierciliscie otwór pod gwintowanie.
Kurde nie wysyła mi postów.
Glowicq byla planowana.
Świece od płynu mokre.
Uszczelka wymieniana pod kolektorem ale wiem że jakaś podejżana była.
ja nie składałem tego. Teraz mam się ew. Z tym zmierzyć.
Płynu niestety ubywa.
Nie wiem czemu nie otwiera się ten manual?
Mówie o tym przyklejonym tu w dziale.😕
[ Dodano: 2017-02-04, 10:56 ]
bulimierz napisał/a:
Znaczy że ma mokre od płynu świece.
Uszczelka pod kolektorem dolotowym nowa? Bo tam są kanały z plynem chlodzacym, nie pomyliliscie podłączenia przewodów z cieczą chłodząca z przewodami podcisnienia na przykład... Da się.
Nie naprawialiscie jakichś gwintów, bo może zbyt głęboko odwierciliscie otwór pod gwintowanie.
To tam poza przewodem głównym z chłodnicy idą z płynem jakieś inne wężyki😨
[ Dodano: 2017-02-04, 15:52 ]
Które to wężyki od chłodzenia? Na schemacie nie widzę takich które można pomylić z podciśnieniami.
[ Dodano: 2017-02-04, 15:55 ]
....
[ Dodano: 2017-02-04, 16:15 ]
Jeszcze mam jedno pytanie... nigdzie praktycznie nie mogę namierzyć uszczelki kolektora ssącego😨😨😨😨 ani na alledrogo ani nigdzie. Jakieś namiary? Z kąd to wziąć.?
[ Dodano: 2017-02-04, 18:21 ]
Mam nowe fakty.
mianowicie jak wymieniali uszczelkę kolektora to założyli inna niż była😨 kanały podobno pasują a reszta...kto wie. Stara była papierowa nowa jest metalowa.
Nie ogarniam.
[ Dodano: 2017-02-06, 21:29 ]
Poprawka już jest też w oleju. Auto pochodziło jeszcze parę godzin i pojawił się i tam.😕
w środę jadę do Zajxt'a na dokładniesze oględziny. Przyczyny pewnie nie określimy ale przynajmniej maksymalne koszty naprawy. No i stan ogólny. Dzięki wszystkim za pomoc.
I SzymSzymowi za wsparcie mentalne.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum