Moim zdaniem bardzo estetyczna, tzn ładna. Nie znam się aby ocenić czy poprawnie wykonana itp.
Fajnie że nie widać z zewnątrz, nie rzuca się w oczy, zapewne jak trzeba to ochroni osoby wewnątrz.
Plusem zewnętrznej jest pewnie to że zadziała jak wewnętrzna a też może ocali blachy - no coś za coś.
_________________ Samurai 1.3 (1992r), Lovells +2 cale, XTR 12000 speed, simex 235/70 i coś tam jeszcze.
Pomógł: 3 razy Wiek: 34 Dołączył: 09 Mar 2013 Posty: 270 Skąd: Lwówek Śląski
Wysłany: 2017-03-02, 10:33
mimaka - kupiłem na złomie identyczna gientare ale nie mam kamieni/kształtek niestety - wiesz może gdzie je mogę dostać? Z jakiej grubości zew rur robiłeś?
Star, a gdzie jest powiedziane że można??
No sądziłem że ogarniasz temat homologacji pojazdow? Czy klatka jest homologowana przez producenta auta jako wyposażenie samochodu? Nie jest, więc nie może być zamontowana w samochodzie, mimo to podbijalismy przeglądy samochodów z rsmp, no bo zawody są, auta startuja a przepisów nie ma.
Dwa, co daje klatka skoro jeździsz w wewnętrznej bez kasku i w niezapiętych pasach bezpieczeństwa (szelki, nie bezwladnosciowe)
Wybacz, ale to nie jest temat do dyskusji.
Wyżej pisałem, jesteś jednym z państw które nie mają rozwiazanego problemu odrębnych przepisów dotyczących "samochodów do sportu wyczynowego".
[ Dodano: 2017-03-02, 15:54 ]
Star, a gdzie jest powiedziane że można??
No sądziłem że ogarniasz temat homologacji pojazdow? Czy klatka jest homologowana przez producenta auta jako wyposażenie samochodu? Nie jest, więc nie może być zamontowana w samochodzie, mimo to podbijalismy przeglądy samochodów z rsmp, no bo zawody są, auta startuja a przepisów nie ma.
Dwa, co daje klatka skoro jeździsz w wewnętrznej bez kasku i w niezapiętych pasach bezpieczeństwa (szelki, nie bezwladnosciowe)
Wybacz, ale to nie jest temat do dyskusji.
Wyżej pisałem, jesteś jednym z państw które nie mają rozwiazanego problemu odrębnych przepisów dotyczących "samochodów do sportu wyczynowego".
_________________ Bo ja wolno myślę.
Rozum zostawiłem na warsztacie.
mimaka - kupiłem na złomie identyczna gientare ale nie mam kamieni/kształtek niestety - wiesz może gdzie je mogę dostać? Z jakiej grubości zew rur robiłeś?
Giętara pożyczona, kamienie też. Nie wiem gdzie je można dostać, może jakiś tokarz dorobi.
Klatka z rur fi 42 x 3mm - rura dostępna w dobrych sklepach hydraulicznych.
[ Dodano: 2017-03-02, 16:17 ]
alientm napisał/a:
Plusem zewnętrznej jest pewnie to że zadziała jak wewnętrzna a też może ocali blachy - no coś za coś.
No właśnie, ten temat (zewnętrzna czy wewn.) rozkminiałem długo. Za wewnętrzna przemówiło: łatwiejsze przeglądy, klasyfikacja na rajdach jako normalne auto itp
Witajcie.Po wielu latach przebudowy auta zmierzam do klatki.
Posiadam blaszaka,chce klatke zewnetrzna przykrecana,z łozem na zapasowke za tylna klapa.
Po ile takie konstrukcje chodza?
3 tys?
Widziałem dwa rodzaje mocowania przodu-pod sruby od zawiasow drzwi albo "łapa"katownik przykrecony do miejsca gdzie sie "łaczy"maska z podszybiem.co lepsze?
Z tego co wywnioskowalem po 7 stronach
1.klatka zewnetrzna
2.Przykrecana
3.rowne odleglosci rurek od budy
4.jak najmniej dziwnych spawow,ciec
Na cos jeszcze zwrocic uwage?
Pozdro
_________________ Silnik 1.8 IS BMW,przełożony wieszak zaa przednią oś, OME,+dłuższe wieszaki,
Wzmocnione pochwy.
Hampel jimmy
Wały wzmocnione
Blokada tył ARB,Lekkie felgi, opona AT 31
Pomógł: 3 razy Wiek: 34 Dołączył: 09 Mar 2013 Posty: 270 Skąd: Lwówek Śląski
Wysłany: 2017-05-21, 23:29
tosiekDH napisał/a:
Podajesz cenę za 1m czy za 6m ?
cena oczywiscie za 1 mb
[ Dodano: 2019-02-22, 23:24 ]
Jaki profil polecacie na stopien przy progu do montażu klatki? Myslalem nad 80x80x4 lub 120x40x3 przyspawany do ramy za pomoca dwóch profili
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum