Wysłany: 2011-04-05, 14:19 jaki wybrac rozmiar 225/75R15 czy 205/75R15 ???
witam, mam dylemat nad wyborem rozmiaru opon , postanowiłem kupić kopia simex, a dysponuje silnikiem 1.0L choc spełnia moje oczekiwania terenowe, niechciałbym przesadzic z rozmiarem opon aby nie utracic mocy kturej i tak wiele niema, mam felgi trojkaty odwrucone, i podniesiony jest na wieszakach a jezdze na 195 mud terrain i zdecydowałem sie na agresywniejszy bieżnik czyli simex , co myslicie nad wyborem rozmiaru ?
a ja uwazam ze 225. roznica szerokosci to tylko 2cm ale za to most bedzie wyzej zawsze te 1,5cm a w tym wypadku kazdy cm sie liczy. poza tym podniesiony samurai na 205 bedzie wygladal jak na kolkach od taczki :)
_________________ SPOA, wieszaki 15cm, BMW powered - 160hp, 32"
Dlatego, żeby most był wyżej napisałem, żeby wybrał 80tki. Ja mam 205 i nie uważam, żeby wyglądał pokracznie. Wybierzesz jak będziesz chciał, ale przy 225 będziesz klął ;p
_________________ Gdzie Patrol nie może tam Samuraia pośle :D
WWW.EXTREMPULAWY.PL
z tymi 80tkami SKALPEL masz racje bedzie wyższy ale znalezlem tylko 195/80 a 205 sa tylko na /70 lub /75 myslalem ze wybor opon jest prostszy ? biore pod uwage janpol i wadowice ?
dzieki chłopaki za porady bo to jest ważne, decyzje juz podjeta 195/80R15 a zakup w janpolu 4x4 daja nieduży ale rabat , wiem bu kupywalem juz u nich wyciagarke , hi lifta i kinetyka 22 tony no i teraz pora na oponki . jednak wole węzszą opone ale wyższą
[ Dodano: 2011-04-06, 15:20 ]
tylko dlatego ze motorek 1.0 L mało kucyków
z tymi 80tkami SKALPEL masz racje bedzie wyższy ale znalezlem tylko 195/80 a 205 sa tylko na /70 lub /75 myslalem ze wybor opon jest prostszy ? biore pod uwage janpol i wadowice ?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum