Tak mam.
Kupiłem z allegro nową uszczelkę i Panowie przesłali mi złą bo ani na długość nie pasuje ani na szerokość ani profil nie umożliwia zamontowania szyby. Dla tego chce aby ktoś mi wskazał jak to ma wyglądać.
Ja doda grosz od siebie. Nie zauważyłem problemu z wymianą. Kupiłem za 130 zł nie wiem czy chrl czy nie. Dopasowana dobrze. Starą bez problemu wyciągnąłem wywijając uszczelkę. Nowa na starej uszczelce bo była w bardzo dobrym stanie a zamienniki podobno szajs. Wcisnąłem górną część szyby a potem wywijając uszczelkę pozostałe boki. Uważałem bo ramka szyba po kapitalce z nowym lakierem. Nie wiem czemu w serwisie mieli problemy skoro ja nawet sznurka nie używałem. Jedynie uszczelkę nagrzałem. Kilka szyb uszczelkowych wkładałem w innych autach i może temu wiedziałem co i jak. Operacja trwała max do godzinki
Star, bo to nie jest problematyczne, nigdy w przypadku jednoczęściowej szyby czołowej. A jako że w samcu dzielona nie występuje, gabarytowo też mała, zatem problemu nie ma.
_________________ Bo ja wolno myślę.
Rozum zostawiłem na warsztacie.
Kierowałem opinię do kolejnych wymieniaczy. Komentarze wcześniej mówią o problemach a to szybka jak w maluchu:))) a bardzo dawno temu dorabiałem w czasach szkoły przyciemnianiem szyb w maluszkach. Każdy chciał mieć czarne i napis Blaupunkt :)))))
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum