Pomógł: 1 raz Dołączył: 21 Maj 2016 Posty: 241 Skąd: Minsk maz
Wysłany: 2017-03-26, 16:25
powiem tak blacharka w bardzo dobry stanie oryginał ale jest tego minus w środku jest wszędzie pod dywanikami oryginalny wosk jak samurai stoi na słońcu ten wosk wręcz się topi i śmierdzi jak asfalt.
Mam klika pytań u was też lampka od stopu co jest z tyłu na drzwiach gruchocze na dołach i lusterko wsteczne całe lata wibruje.
Robił ktoś może taka ławeczkę z tyłu na pace na boku dla jednej osoby. Myślałem jakoś zabudować jedn błotnik tak fajnie by stworzyć taka skrzynkę a zarazem ławeczke
Ostatnio zmieniony przez zbuj_12 2017-03-26, 16:29, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: 2017-03-26, 17:25
ja zaraz po kupnie musiałem kupić bo był uniwersalny. Ale nowy korek szczerze mówiąc pozostawia tez sporo do życzenia ciężko się ten kluczyk wsadza itp
_________________ Samurai 1.9d bfg AT 30x,5x15 mazur wieszaki +2
Pomógł: 22 razy Dołączył: 28 Lis 2013 Posty: 520 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2017-03-27, 12:00
SamNaSamZSam napisał/a:
a masz pod lusterkiem takie gumowo/piankowe Y zapierające ramię lusterka o szybę?
Samie, pokaż na zdjęciu, bo ja takeigo nie mam i na wolnych obrotach lusterko się trzęsie (pomógł nieco korek od wina wetknięty w zawinięcie blachy przy lusterku :))
Wysłany: 2017-03-27, 20:03
u mnie żadnej podkładki nie było wyciąłem z dętki przy okazji dokręciłem śrubę na przekładni kierowniczej luz trochę się zmniejszył
[ Dodano: 2017-03-28, 18:43 ]
oponki założone jest jeszcze na nich oryginalny ten wosk na białych napisach trzeba zmyć go opony jak narazie widzę samu plusy
_________________ Samurai 1.9d bfg AT 30x,5x15 mazur wieszaki +2
Pomógł: 2 razy Wiek: 45 Dołączył: 11 Sie 2014 Posty: 198 Skąd: Szklarska Poręba
Wysłany: 2017-03-29, 08:54
No oponki wyglądają fajnie, zwłaszcza za tą cenę, co do wosku - wyglądają raczej jakby tłuste od towotu były;-)
Widzę teraz też, że resorki masz dość płaskie. W tym wypadku odradzał bym liftowanie dłuższymi wieszakami, bo resor jeszcze bardziej Ci się wyprostuje, a wieszak będzie sterczał. Tak to u mnie wyglądało kiedyś:
KLapnięty resor z wieszakiem +2'
opona na zdjęciu to 205/70,
po zmianie wieszaków na krótsze miałem wrażenie, że parabola resora poprawiła się, choć Samurai stał dalej na tej samej wysokości.
Ten sam resor z krótszym wieszkiem:
Powinieneś myśleć o nowych resorach - nie wieszakach.
Nie wiem jak w blaszance, ale w cabrio jest taki drucik. Jak się go pociągnie to zamek się otwiera. Myślę że spokojnie można by tam zamontować klamkę wew. z drzwi, która ciągnęła by ten drucik. Tylko jakieś jej mocowanie trzeba by zmajstrować.
Ktoś montowal do tylnich drzwi od wewnątrz klamkę. Bo trochę upierdliwe wypuszczać kogoś z paki
pod tą klapką co osłania zamek w tylnej klapie jest taki jęzorek do awaryjnego otwierania. Pooglądaj to dokładnie to wymyślisz jak przymocować do tego sznurek lub tasiemkę która może służyć jako klamka.
_________________ Suzuki Samurai 1.3i '94 - seria
Radość zaczyna się tam gdzie kończy się rozsądek.
Będąc w terenie postępuj zawsze tak, byś z czystym sumieniem mógł wrócić kiedyś w to samo miejsce. Ty, albo ktokolwiek inny...
jak masz kogos na pace i chcesz go wypuscic to najlepszym sposobem bedzie:
" Ej nacisnij ten jezyczek o tam!"
"nie tam, obok!"
"w druga strone!!!"
"no i teraz wyzej"
"no ten metalowy ku*****wa!!"
"TAK TEN!"
"no 3maj sie"
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum