Póki co założyłem ten stabilizator bo umówiłem się z gościem więc nieładnie się wycofać a pracował nad tym do 23, ale mam patent do regulacji długości:)) Pewnie jak więcej zacznę śmigać to go zrzucę niech leży:) Nowa śruba była przy resorze tam gdzie mocowanie do ramy i ją wymieniłem - przy wieszakach póki co zostawię i zobaczę jak będzie z wysokością jak resory się uformują bo może trzeba będzie dłuższe.
Co do odpowietrzników nie zauważyłem:) pewnie zdejmę kapturki, nagwintuje, dam grube wężyki trójnik i na góre:)
Dziwnie się śmiga tak wysoko:) jak będzie czas dziś zakładam terenowe opony i jadę testować w terenie:)))
Jeżeli chodzi o centrowanie to dokładnie tak tj. "gdzie przyczepić cybanty, żeby było równo" - gość nie wpasował i skręcił... Resory tylne ok przednie raczej lipa prześlij mi emaila na priv to Ci wyśle foto. Jak ci pasują to za symboliczną cenę bierz razem z polibuszami - poliuretany i nawet niezłe bo podobne do tych co wkładałem teraz.
U mnie właśnie wskoczył już jeden na tyl. To, co u Ciebie było nisko, to u mnie jest 3 cale wyżej, niż było na tym, co miałem ;). Na przednie dołożyłem piórko z hamrowanych, będę dopiero wkładał.
Mam pytanie jeszcze. Czy wieszaki powinny mieć możliwość obrotu, czy powinny być tak skręcone, żeby się nie ruszały?
Pomógł: 2 razy Wiek: 45 Dołączył: 11 Sie 2014 Posty: 198 Skąd: Szklarska Poręba
Wysłany: 2017-04-11, 07:45
Mają się - w miarę możliwości - jak najswobodniej obracać, więc absolutnie nie skręcaj na siłę! Daj nakrętki samokontrujace, dodatkowo między blachę, a polibusz zaaplikuj smaru (np. grafitowego). Skręcone na sztywno wieszaki. nie pozwolą resorowi poprawnie pracować, co znacznie wpłynie na twardość Samuraia.
Generalnie całość tj. ubolty, resory, amortyzatory, polibusze plus dłuższe odboje na przód ok 3500 (plus minus bo już dobrze nie pamiętam). Do tego trzeba było przerobić amortyzator skrętu. Gdybym robił drugi raz od razu wymieniłbym wieszaki (z tyłu wieszaki powinny być lekko podgięte bo na prostych trudno założyć resor). Różnica istotna. Robiłem również wycenę na markowych elementach i wyszło ok 6k więc wybrałem Mazura i jestem zadowolony.
Są gusta i guściki, i każdy ma swój wybór, ale:
- resory np. lovells 1955zł
- amortyzatory profender 920zł
- cybanty ironman 292zł
- polibusze z elastpolu 110zł
Czyli całość na markowych częściach wychodzi 3277zł (i to przed rabatem, 100ke na pewno urwiesz i przesyłka za darmo). W tym zestawie nie ma tylko odbojów.
Ostatnio ktoś na forum miał OME w dobrej cenie, które wychodziło cenowo podobnie.
Z ciekawiści spytam, co za amortyzatory są w tym zestawie Mazura?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum