Pomógł: 19 razy Wiek: 39 Dołączył: 03 Gru 2010 Posty: 1476 Skąd: Zielona Góra
Wysłany: 2017-04-20, 07:15
Od vitary. Kupilem od lanosa ale sa za dlugie bo na zamknieciu dobijaja. Trzeba by wydluzyc mocowanie. Aha jak by co to Radzikowe zawieszenie 4" do vitary z tylu ma wlasnie gazowke od lanosa
Wiem że szukacie budżetowych amorków, ale proponuję rozważyć profandery. Fajnie robią, auta nie wyhamuje tak na nierównościach, nie buja autem jak tapczanem. Mam je założone z lovellsami i przy maksymalnym rozciągnięciu na jakie pozwala resor amor nie jest jeszcze w pełni rozciągnięty, zostaje około 5-6cm.
p.s. w którymś temacie niedawno robiłem jednemu z kolegów wycenę:
- resor lovells przód HD tył MD
- amory profandera
- poliuretany elast-pol
- cybanty ironmena
wyszło taniej niż zestaw Mazura za 3500zł
Na forum też OME ktoś miał w dobrej kasie, które też chyba wychodziło taniej niż zestaw Mazura ten za 3500zł.
Zgadzam sie Lovellsy jak najbardziej. Ale amortyzator ja z dwa razy wygiąłem szkoda by mi profendera było. Yenko ja dalej uważam że coś nie halo z tymi amorami bo większość ma taki zestaw mnie po 2 latach chodzą na połowie skoku.
Ale amortyzator ja z dwa razy wygiąłem szkoda by mi profendera było.
A zastanawiałeś się jaka była tego przyczyna?
Jakiś czynnik zewnętrzny w stylu gruba gałąź w niego przywaliła.
Czy może to że amortyzator został zaprojektowany (mimo swojego dużego skoku) do innej charakterystyki pracy niż w off-road'zie?
A ty myślisz że ja terenówkę mam miesiąc? Pień wlazł a kolejnym razem kamień postawiło zgięło amortyzator i wyrwało wężyk. To bym miał dwa profendery w d... A tak grosze jakieś.
Mało mnie to interesuje ile ją masz. Ciekawy byłem przyczyny. Taki już urok naszego hobby. Ja tam wole lepszą pracę zawieszenia, mimo droższej ewentualnej naprawy.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum