Wysłany: 2017-04-24, 21:36 Samurai - super terenówka ;)
Witam, posiadam samuraia z silnikiem 1,6 16v z Vitary na resorze, wąski most, reduktor 1,3. Wczesniejszy właściciel mocno namieszał w elektryce, dziwne przeróbki itp. Nie wiadomo co do czego. Noszę się z zamiarem sprzedania tego samca, kupo nie przerobionego i remont po swojemu. Może macie propozycje jakie przeróbki dają rozsądne efekty w terenie np. jaki silnik najlepszy, (może na gaźniku - bez kompa?), reduktor od 1.0 itp. Liczę na pomoc i inspiracje ;)
Pomógł: 83 razy Dołączył: 03 Maj 2011 Posty: 2035 Skąd: Węgrów
Wysłany: 2017-04-24, 22:02
Ja to może jestem dziwny, ale jak mi się samochód zepsuje, to go naprawiam, a nie sprzedaję
A tak całkiem serio, to wierzyć mi się nie chce, że elektryki nie da się ogarnąć w furze, która ma cztery kable na krzyż.
Nie wiem, w jakim stanie masz tę gablotę, ale silnik masz imho jeden z rozsądniejszych, jeśli blacha i rama rokują, to osobiście dorzuciłbym do tego szerokie mosty na sprężynach, wolniejsze przełożenia od vitary + blokadę, spoola, czy tam innego spawlocka na tył i szumeksy 31", taki zestaw robi robotę.
No ja też mam zboczenie
zasada no 1 nie rób spawlocka- trąci taniochą i amatorką (moje zdanie) to coś jak neon pod autem od chrl
Zasada no 2 szanuj samuraja swego bo zawsze możesz kupić gorszego.
Zasada no 3 samuraja nie można nie naprawić
Wysłany: 2017-04-25, 08:24
mimaka napisał/a:
Ajajaj nie podniecajcie sią tą dziwnością.
[ Dodano: 2017-04-24, 22:29 ]
Didymos a wolne przełożenia od Vitary chodzi ci o skrzynię vitaroską?
Skrzynia vitary ma przełożenia +/- jak samuraia, reduktor jest dużo szybszy i na łańcuchu, nic godnego uwagi.
Jak Zawias i Sam wspomnieli, chodzi o przełożenia z mostów, konkretnie przednich, wybór jest spory: 4,6, 4,8, 5,1.
@Star, też nie jestem zwolennikiem spawlocka, ale trzeba przyznać, że dobrze zrobiony działa, a możliwości fury rosną nieporównywalnie.
Wysłany: 2017-04-25, 15:57
Tyle samo, a nawet więcej ARB itp. mają tą ogromną zaletę, że można je rozpiąć i normalnie podróżować po czarnym albo nie ześlizgiwać się na trawersach.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum