hałas- z czego ma wynikać ? z nikłego bieżnika?
ścieralność -? jak bączki kręcisz to długo nie pożyje.
To są opony jak juz pisałem na asfalt. Nie trzeba błota po klamki wystarczy mokra trawa i kilku % wzniesienie Lepiej żebyś wtedy miał odwrót
Nie mów, że poziom hałasu jest proporcjonalny do głębokości bieżnika. Zależy od jego wzoru i twardości gumy właśnie. A twardość, wiadomo ma wpływ na ścieralność.
Każdy ma swoje zdanie, ale cytując klasyk "moja racja jest najmojsza" :D Pozdrawiam
dobra-koniec- hałas w samcu to mnie g... obchodzi szkoda klawiatury. Bo każdy wie jakie to auto generuje dźwięki i czy się pojedzie na dętce czy na drewnianym kole różnicy wielkiej nie będzie. To ma iść jak taran w terenie i tyle. Nie mam wygłuszeń ani korków w podłodze.
Zgadzam się z Tobą, koniec. Niepotrzebnie się przekonujemy. Używamy samców do zupełnie różnych rzeczy. Wielu kolegów z forum dodatkowo wygłusza swoje maszyny, ale co kto woli.
Moim zdaniem lepiej kupić gorszej firmy oponę ale nową. Nie ufałbym gumom nalewkowym. Osobiście zawsze kupuję nowe opony, nie bieżnikowane i nie używane.
głupoty gadasz -my używamy nalewke w ciągnikch siodłowych, maszynach do zrywki, koparko ładowarkach gdzie obciążenie takiej opony jest w żaden sposób nie wymierne do samochodu osobowego czy terenowego. A cena jest znacznie niższa bo płaci się za pomysł -ktoś musiał to testować zaprojektować a ci co nalewaja tylko powielają. Kiedy kupiliśmy koparkę stała na nowych continentalach po 3 sezonach kupiliśmy nalewki -myslisz że wytrzymały mniej?? tak samo je starło i poprzecinało jak te firmówki
Pomógł: 2 razy Wiek: 45 Dołączył: 11 Sie 2014 Posty: 198 Skąd: Szklarska Poręba
Wysłany: 2017-05-01, 09:49
Są troszku cięższe od BFG, a do tego dojdzie ciut więcej ciężarków przy wyważaniu. Bieżnik jest kopią więc robi podobnie do BFG, niestety osnowa to zupełnie nie ta jakość. Także mimo, że to kopia - przepaść dzieli ją od oryginału.
Jak relaksacyjnie i dużo po czarnym, to raczej ATki - BFy, lub taniej np. Goodyear Wrangler, lub Yokohama Geolandar AT/S, ja osobiście unikam nalewek ze względu na ich zwykle większą masę, oraz niewiadome pochodzenie i przeznaczenie osnowy, na którą nawleczony jest bieżnik.
Najprędzej i najtaniej wybierzesz coś tu: LINK ewentualnie niewyciurane używki - ale to cierpliwie trzeba szukać
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum