Dziejszego dnia w końcu założyłem resory Mazura leśnik ( + około 4cm).
Samurai narazie stoi bez amortyzatorów, seryjne w ogóle się nie nadawały, były za krótkie. Muszę pomierzyć długości na wykrzyżach i coś dobrać.
Nie obyło się bez problemów. Jedno jarzmo nie chciało się odkręcić i pekło... zrobiłem prowizorkę i jakoś jest ok ale muszę pilnie kupić.abilni
Usunięty został stabilizator tak jak doradzaliście. Nie odczułem jakiejś negatywnej zmiany. Może przy szybszym pokonywaniu ronda lekko przechyla ale wciąż jest bezpiecznie i stabilnie.
Poniżej kilka fotek jak to wygląda:
Przed montażem. Klapnięte na maxa resory...
Założone resorki. Suzi stoi znacznie wyżej.
Mam wrażenie, że tył stoi wyżej niż przód :)
Tutaj różnica pomiędzy starymi oryginalnymi resorami a Mazurowymi leśnikami.
Wykrzyż niesamowicie poprawiony :OO W końcu można przejechać z pełną przyczepnością przez rów itp. Tu jeszcze sporo brakowało do końca wykrzyżu.
Fajnie teraz stoi na tych resorach :) i tak jak SamNaSamZSam pisze odboje kombinuj bo zaraz ci klapną . Jak wrażenia po pierwszej jeździe ?? Przewody coś kombinowałeś z długością czy nie ?
Odboje juz mam, czekają na założenie. Kupiłem bycze jaja o długości 10cm kazdy.
Przewody hamulcowe starczają idealnie ale dla świetego spokoju wymienię na dłuższe.
Odczucia sa mega świetne ale póki nie kupie amorków to sie nie dowiem do końca 😀
A dzisiaj cos mi zaczęło pukać podczas przyspieszania i cofania ... Eh ciagle cos... 😞
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum